Mama Gyógynövényei teákkal kapcsolatban írnátok tapasztalatokat? Jelentősen olcsóbbak, mint Gyuri bácsi teái és (elvileg) teljesen ugyanazok grammra is.
Gyuri bácsi teái "jobban menedzseltek", mint Mama gyógynövényei.
Egyébként ugyanaz.
Mama gyógynövényei jellemzően egy-egy növényféleséget tartalmaznak, Gyuri bácsinak pedig vannak sok éven át kikísérletezett, bevált, hatásos keverékei. Ajánlom, olvasd el a könyveit.
Csak kellően tiszta környezetben gyűjtött/termesztett gyógynövényeket lehet forgalomba hozni, ezeket is ellenőrzik élelmiszer-biztonsági szempontból. (nem tartalmazhat - bizonyos tűréshatáron túl - idegen növényi részeket, és nem lehet pl. egészségre ártalmas anyagokkal, mikroorganizmusokkal szennyezett)
Azonban, mivel élelmiszerként kerülnek forgalomba, ezért a "gyógyító hatást" nem szabad ráírni a csomagolásra.
Pedig az egyszerű, kezdő gyógynövénybarát embereknek megkönnyítené a dolgát, ha nem egyéb irodalomból kellene utánanézni, melyik mire jó, és mit mivel lehet/érdemes keverni.
Sajnos elég kevés szakirodalma van a gyógynövényeknek, a 70-es, 80-as években, a szintetikus gyógyszerek térhódításával ki is akarták szorítani őket a gyógyításból.
Saját példámból kiindulva, nekem a gyógynövények többet segítettek, mint a gyógyszeres kezelés!
Én bementem a Herbatárba és megvettem csak simán ami kellett, egyébként a Gyuri bácsis teák tényleg drágábbak, bár lehet jobban ki van keverve.
De én is a gyógynövényeket jobban pártolom mint a gyógyszereket, személyes tapasztalatból is.
Gyuri bácsi gyógynövényeit még nem próbáltam, de több más forgalmazóét igen, pl a Mama drogot is. Az összes közül, amit használtam, az volt a legrosszabb, leggyengébb. Van különbség a különböző gyártók termékei között.
A György teákat viszont még nem próbáltam, így pont azzal sajnos nem tudom összehasonlítani.
Jó pár éve volt egy hosszabb olyan időszak, amely során - főleg az ömlesztett teafüvekre vonatkozóan - kipróbáltunk több tasakosat. Azok közül szerintem a Herbária Patikája volt akkor a legjobb.
De biztosan lehet fokozni.
A filteres teafüvekről rosszakat hallottam/olvastam, eleve a filter anyaga nem jó, de persze azt nem írom, hogy sosem használtam volna filterest.
Próbálj ki néhányat és te is meglátod majd, hogy melyik a jó.
Bár azóta biztosan kipróbáltál már párat, nem?
Akkor Te is ezt tapasztaltad.
Esetleg, ha lesz kedved, majd írd meg, hogy milyen a Gyuri bácsi féle tea! Engem is érdekel. :)
Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!