Állítólag érdemes hűvös vízzel zuhanyozni. Aki így csinálja, milyen előnyöket vett észre a langyos vagy meleg vízzel zuhanyzáshoz képest?
Köszi a részleteket, nagyon jó dolgokat írtál, tetszenek!
És ti mindig is ilyen hőmérsékletű vízben zuhanyoztatok vagy át kellett szokni?
Kedves kérdező 5-ös vagyok, írhatok erről is, de az már itt off-nak számítana. Röviden annyit, hogy a hatvanas években indult ugye a hippimozgalom, mindmáig él. Mindenhol. Van, ahol jobban üldözik (olykor pl Oroszországban, bár változhatott a helyzet ott), legtöbb helyen viszont még a rendőrök is segítőkészek, meglepve ezt tapasztaltam Szlovákiában, sőt velem mint magyarral szemben is tündériek voltak a szlovák rendőrök (vajon rájuk pirítottak a korábbi évek balhéi miatt? Nem tudom az okát.). Van, ahol kijönnek mentők körülnézni, minden rendben van-e, tudnak-e segíteni valamiben. A tűzoltóság meg rendvédelmi okokból.
Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ausztriában is voltam hippikkel. Európa összes országáról tudok, ahol volt már, sok országban többször is volt nagy tali -kisebb talik meg minden nyáron vannak rengeteg országban, némelyek télen-nyáron ugyanott élnek, akár hóban fagyban- (még az északi hideg nyarak területén is mint Észt, Lett, Litván, Finn, Svéd, Norvégia), kivéve az ilyen kis hercegségekben / királyságokban, ilyesmikben, mint Andorra, Monaco, Vatikán stb. (Aztán lehet h csak hozzám nem jutott a hír, és talán már azokban is voltak talik). Svájci hippik is vannak, sőt, ott egyre nő a számuk, az ottani túlzó bürokrácia kompenzálása okán. Nem emlékszem se ciprusi, se svájci talira, de nem kizárt.
Észak- és Dél-Amerika minden országában szintén szoktak lenni.
Észak-Afrika is kedvelt hippi hely (főleg Marokkó, Kanári-sz.), Ázsiában viszont kevésbé elterjedtek, de a közel-keleten Izrael eléggé felkapott hippi tanya. Törökországot egyes szempontból Európához, más szempontok szerin t Ázsiához sorolják, a lényeg, hogy ott is szoktak hippi talik lenni.
Az a különös, hogy míg Ázsiában és Afrika nem-északi részén jóval ritkábbak a talik (sőt, Afrikában csak északról tudok), ázsiaiak viszont szép számmal utaznak a többi kontinensre, hogy hippi táborokon vegyenek részt. Találkoztam már több ízben japán, kínai és izraeli hippikkel, néha arabokkal is.
Szinte csak Antarktiszt nem érte még el a hippi hullám. :)
Kedves Válaszoló!
Köszönöm szépen, hogy ezeket megírtad! Örömmel olvastam soraidat! Nagyon érdekes, amit írtál!
Biztosan jók az ilyen hippitáborok! :)
Igen, az is biztos nagyon jó!
Szerinted a váltófürdőt csinálhatja, akinek volt trombózisa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!