Ekcémára alternativ gyógymód?
Igen, pisáld le lehetőleg, miután beáztattad chilliszószba... honnan vetted ezt a marhaságot?
...
Pár tanulmányt olvastam anno, amiben nagyon nagy hígítású hipóval kísérleteztek, mivel az leöli a bőrben lévő streptococcus aureus baktériumokat, amik feltehetőleg fenntartják a gyulladást.Kipróbáltam, nem igazán segített. Csak a steroidos krém, tünetileg. Azon kívül semmi.
Illetve talán egy módszer az ujjamnál időlegesen bevált ha borzasztóan viszketetett... akkor csap alatt leforráztam, (ez amúgy kb orgazmikus érzés, mert az ekcéma során elburjánzanak a fájdalom és viszketés receptorok + idegek a gyulladt bőrben... ) ezzel túltöltöttem a viszketésérzetet, talán elöltem a fájdalomreceptorok egy részét is. Utána jéghideg vízzel lehűtöttem.
Ezzel bőrsérülés nélkül tudtam csillapítani az őrjítő atópiás viszketést.
Az ekcéma az életed végéig az életes része lesz .
Nem fog elmúlni.
A szteroid ideiglenesen csökkenti, de ennyi.
Annyi, hogy az alternatív szerek még tünetileg sem érnek semmit. Csak a steroid.
Viszont ha Elocomra nem reagál akkor durva lehet.
Igazából teljesen nem múlasztja el.
Nekem gluténmentes diétától elmúlt. Ha visszaterhelem magam, megint előjön, úgyhogy nálam biztosan gluténérzékenység okozza. A kisfiamnak a tej hozta ki pici korában, jellemzően télen, hideg, szeles időben, tejmentes diéta mellett elmúlt neki.
Az ekcéma autoimmun eredetű, kenheted akármivel kívülről, újra elő fog jönni. Az is segíthet, ha megpróbálod rendbehozni a bélflórádat, amit az antibiotikum elintézett. Érdemes vitaminokat is szedni.
Külsőleg a tejoltó galaj főzete jó rá, illetve shea vaj. Ajánlott még a kemikáliák csökkentése, főleg azoké, amik a bőrt irritálják, kiszárítják (pl. mosószerek, öblítők). A napozás is jó hatású.
A szódabikarbónás víz jó rá állítólag és natúr vajak (sheavaj, kakaóvaj, stb)
De szedjél rá CBD olajat, az segíteni fog. Ha érdekel, akkor csatlakozz hozzánk és tudj meg a CBD-ről mindent a Légy Jól Kenderrel! facebook csopiban várunk minden érdeklődőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!