Gerincsérvem van és ki ment az erő a jobb vadlimbol szabad e valamivel erőltetni vagy sportolni hogy vissza térjen az erő a derekam most már nem fáj gyógytorna és a denevér pad segített de a jobb lábam még mindig gyenge és santittok?
Csontkovácsot még véletlenül se!
Valószínűleg nyom egy ideggyököt a sérved (nekem a bal lábam volt totálkáros). Folytasd a tornát, és ha kapsz még valamilyen kezelést akkor azt is. 20 esetből 19-szer nem kell műteni. mert egy idő után az ideggyök félre húzódik, megszűnik a fájdalom, és a zsibbadás.
Ha nyújtott térddel lábujjhegyre tudsz állni, akkor nincs baj. Viszont ha csak enyhén hajlított térddel megy, és amikor kinyújtod akkor leesik a sarkad, akkor mindenképpen vissza kell menni a neurológiára.
Erre az egyre figyelj, mert ha nem javul, hanem romlik, akkor 2-3 hónap alatt el fog halni az az ideggyök amit nyom a sérv.
A két másodperc az még határeset. Ha baj lenne, akkor azonnal leesne a sarkad amikor kinyújtod a térded.
Mindenesetre menj vissza a neurológiára, egy MR nem ártana. Mivel már műtötték, lehet hegesedés is, ennyi idő után már nem szabadna fájnia a lábadnak.
Én mikor műtét után felébredtem, már nem fájt a lábam, (bár én a kezelések ellenére folyamatosan romlottam, és már kiszakadás előtti utolsó stádiumban volt a sérv), a szobatársam viszont pont hegesedés miatt volt ott.
Érdemes megfontolni a műtétet ha szükség van rá, mert ha elhal az ideggyök, akkor érzéketlen lesz a lábad, és a lábfejed nem fogod tudni felemelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!