Mi állhat a háttérben?
Sziasztok! Már jó ideje (évek óta, talán mindig is ilyen voltam) azonosítható nálam néhány tünet. Szinte mindig fáradt, álmos vagyok, hiába alszom akár sokat is (már amikor megtehetem), hiába iszom meg a reggeli kávét, egy idő után visszasüppedek a fáradtságba. Lehet, hogy ezen a rendszeres sportolás segítene, ami egyelőre hiányzik az életemből, de ahhoz egyszerűen nincs energiám. Amikor a barátaimmal vagyok, látom, hogy mennyivel energikusabbak mint én, pedig nem sportolnak feltétlenül többet. Fontos még, hogy szinte mindig éhes vagyok, persze próbálok figyelni a táplálkozásomra, arra, hogy ne hizzak, esetleg fogyjak, de nagyon nehéz így. Az külön nehezítés, hogy ha nem eszem cukrot, egy idő után igen rosszul leszek, néha azt hiszem, el fogok ájulni, le izzadok, és fázom egyszerre ilyenkor. Nem vagyok cukorbeteg, sőt, eddig inkább alacsonyak voltak az értékeim, amikor mérték nekem. Továbbá legtöbbször levert vagyok, rossz a hangulatom, gondoltam már arra is, hogy talán depressziós vagyok?... én csak azt érzem, hogy ez így nem ok, a mindennapi életemben nem érzem jól magam, és hiába próbálok változtatni, nincs energiám semmihez, mintha egy ördögi körben lennék.
Köszönöm, ha elolvastad, és a kérdésem, hogy mit gondoltok, mitől lehet ez? Lehet h érdemes lenne egy inzulinrezisztencia vizsgálatra elmennem? Valaki járt már hasonló cipőben? Hogy induljak el szerintetek a változás felé?
(amúgy túlsúlyos nem vagyok, bár vékony sem, az igaz, 5 kilótól szeretnék is még szabadulni)
25/n
Szia!
Szinte teljesen ugyanebben a cipőben járok amiben te! Fogalmam sincs mitől lehet, mindentől könnyeben kifáradok, másokat energikusabbnak látok, ha nem eszem 2 óránál tovább, leesik nagyon a cukrom. Olyankor rossz a közérzetem, szédülök. Voltam egy éve teljes vérképen, semmit nem mutatott ki, még vizeletet is néztek, de minden rendben. Nálam vérszegénységre, vagy pajzsmirigyre gyanakodtak mert vékony vagyok.
Neked azóta lett valami eredmény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!