Segítség megszállottan hipochonder vagyok! Van kiút ebből?
Túl vagyok egy halom kivizsgálás ön mindenem negatív. Huszonéves lány vagyok. A szorongás Olyan szinten elhatalmasodott rajtam hogy az életminőségem befolyásolja. Állandóan az internetet bujom, és az a baj észlelem magamon a tüneteket. Bedagadt egy szunyogcsipesem olvastam az anafilaxas sokkrol erre kijött a pánikrohamom. A munkahelyemen óránként kimegyek
Mosdóba és a tukornel figyelem a testem
Nincs e valami rendkívüli. (Ugyanakkora pupillák, jól áll e a nyelvem, egyformák e a vadlijaim) felek hogy kicsinalom a testem egy idő után mert ha a legkisebb eltérést felfedezem (ami az is lehet hogy mindig ott volt) már panikolok. Hogy tud a psziché előidézni tüneteket mikor egészséges vagyok? Nem akarok pszichiáterhez menni mert félek gyogyszerezne és nem akarom mergezni magam.
Pedig ez már az a szint, ahol orvosi beavatkozás nélkül nem fogsz meggyógyulni. Nem feltétlenül gyógyszerrel fog kezdeni.
De ebből egyedül nem fogsz kimászni.
Szia
16 éves vagyok. Március óta teljesen megváltozott minden. Iszonyatosan hipochonder lettem a semmiből. Hullámokba jelentkezett nálam.
Volt hogy napokig nem aludtam mert rettegtem és halálfélelmem volt. Az iskolába állandóan szorongtam. És rendre találtam valami újabb és újabb elváltozást a testembe. Kibírhatatlannak éreztem. Elösször kezdődött a szívbetegségekkel aztán jött a rák...
Az elmúlt hónapokban számtalan kivizsgáláson voltam. De újra és újra jöttek a kínzó tünetek.
Én pszchihiátriára járok ami sokat segített de még mindig nem vagyok teljesen jól. Most limfómától rettegek nagyon. :(
Szerintem neked is érdemes lenne elmenni egy pszchihiáterhez. Ne pszchihológushoz ő ezzel nem tud mit kezdeni ha már ennyire komoly.
Ha bármi kérdésed van akkor írj nyugodtan. Szívesen beszélgetnék főleg sorstársakkal.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!