Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért fájdul meg a fejem, ha...

Miért fájdul meg a fejem, ha alkoholt iszom?

Figyelt kérdés
Nagyon ritkán szoktam és max 1 sört, vagy kis pohár bort. De még egy 3dl-es sörtől is megfájdul mikor megy ki a hatása, gyakran még másnap is fáj. Miért van ez? Kamasz koromban sokkal többet ittam, nem emlekszem, hogy fejfájasom lett volna ilyen kis mennyiségtől. Valami betegség okozza amiről nem tudok?

2019. máj. 31. 10:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Sokminden okozhatja. Az alkohol elegeti a vizet szervezetbol, ha nincsen a gyomorban, az agytol hasznalja fel a vizet. Ezt fejfajasnak erezzuk.

Ha megemeli a vernyomasod, az is okozhat fejfajast.

2019. jún. 8. 21:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Az első része inkább. A vérnyomásomat semmi nem emeli meg.
2019. jún. 9. 10:20
 3/3 kokohoho ***** válasza:
Mikor fiatal az ember, még a feje sem fáj! :) Csak ez önmagában, még nem valószínű, hogy betegség tünete lenne. Azért érdemes lehet elgondolkodni azon is, hogy biztosan az alkohol okozza e a fejfájásodat? Egy barátom pl. azért iszik tartósítószer mentes, lassú érlelésű söröket, mert a gyors érlelésűektől fáj a feje,,,, leginkább a Krusovice jött be neki. (Lehet hogy nem pont ez az érlelési eljárás neve, nem vagyok otthon a témában. A borokat meg végképp nem ismerem, de azt tudom, hogy a boltban kaphatók zömét, nem hordóban készítik. Egy időben pl. a MOL-tól béreltek 5000m3-es, az az 5 millió literes tartályokat, erre a célra.)
2019. jún. 13. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!