Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ennyi beleszámit a laktöz...

Ennyi beleszámit a laktöz érzékenységbe?

Figyelt kérdés

18évig folyton tejet ittam, vagy tejes cuccokat. Semmi bajom nem volt, de kb fél éve áttértem a laktózmentes tejre, mert fájt a hasam. Néha ittam bolti kakaót, vagy túrórudit, ilyeneket.

Tegnao elott rendes tejjel ettem a műzlit, és ment is a hasam, de aznap már elmult. Ma ettem a suliba egy kinder pingvint, és megint megy a hasam. Köze lehet akkor hogy tényleg laktóz érzékeny vagyok? 18l

2019. máj. 20. 15:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehetni lehet, de ezzel nem vagy előrébb, biztosan csak rendes vizsgálat tudja kimutatni.

Elméletileg lehetsz laktózérzékeny, ha sokáig nem fogyasztasz laktózt.

Egyébként én is itt tartok, mivel apukám laktózérzékeny, otthon csak laktózmentes tejtermékeket fogyasztok, úgyhogy egy pár hónapja rám is rámjön a cifra, ha véletlenül megiszok egy pohár "rendes" tejet... elég utálatos. Ha kerülöm az ilyen kalandokat, és maradok a napi 1-2 szelet laktózmentes sajtnál, semmi bajom.

2019. máj. 20. 15:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha fáj tőle a hasad, akkor simán. Orvos kiderítheti, mi csak tippelni tudunk.
2019. máj. 20. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!