Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ebben a tanévben lettem...

Ebben a tanévben lettem kollégista (kilencedikes vagyok) és nem tudok székletet üríteni mit tegyek?

Figyelt kérdés
Otthon tudunk illetve a koliba az első 2 hónapban is tudtam de most már nem

2019. máj. 13. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért nincs WC? Esetleg nyilvános WC?

Egy hétig azért ne tartsd vissza, mert megsérülhet a szigmabél, vastagbél. A legsúlyosabb a bélcsavarodás. A bélsérülés hasonló a hasi sérvhez. A bél nem lyukad ki, hanem elszakadhat benne az izom. Úgy mint a hasizom, mikor nagyon megemeljük magunkat.

2019. máj. 13. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi lehet ennek az oka? Az új hely,vagy hogy esetleg mások "hallják" vagy csak visszatartod és székrekedésed lesz? Vagy csak stresszelsz ott valamitől? Sok oka lehet, testi,lelki, meg kell az okokat találni és megoldani.A székletűrités természetes élettani, testi folyamat,mindenkinél.
2019. máj. 13. 20:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem hallja senki meg nem is érzem gáznak csak egyszerűen még az inger sem jön
2019. máj. 13. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Eszel eleget? Igyál több folyadékot,sok rostos dolgokat, sok gyümölcsöt,mozogj sokat..nem ártana elmenni orvoshoz, ir neked hashajtót,vagy elküld vizsgálatokra.Ennek oka van,amit ki kell deriteni minél hamarabb.
2019. máj. 13. 21:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Szexi is tud lenni a széklet, vizelet tartogatása. Gyerekek is szeretik ezért tartogatni.

A szexi arra értendő, mikor valaki játszik a székelési és a pisiingerrel. Ami leggyakrabban táncikálással jár. Ez voltaképpen egészséges, mert erősíti a záróizmokat és a végbél izomzatát. Az erős záróizmok miatt erősebb lesz az orgazmus.

Betegséget akkor tud okozni a széklet tartogatása, mikor tudatosan ki tudjuk kapcsolni a székelési ingert. Tehát mikor rászólunk a gyerekre, hogy ne táncikáljon (ne tartogassa a székletét, vizeletét), azzal bélrenyheséget, hólyagrenyheséget okozhatunk. A bélrenyheség tünete a székrekedés, a hólyagrenyheségé a gyakori hólyaghurut és persze a frigiditás.

2019. máj. 13. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát a hólyagrenyheségre hólyagtorna, bélrenyheségre a béltorna a megoldás.
2019. máj. 13. 21:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Elég rostos dolgot fogyasztok és mozogni is szoktam járok táncolni is
2019. máj. 14. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!