Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Utal bármi problémára az,...

Utal bármi problémára az, hogy nagyon nem bírom az éhezést?

Figyelt kérdés

2 éve szoktam rá a sportra, ami súlyzós edzést és kardiot jelent, heti 5x edzem összesen. Az étkezésem nagyjából egészséges, sok zabot, teljes kiőrlésű dolgokat, zöldséget és húst fogyasztok, de az édességeket sem vetem meg, csak nem kontroll nélkül zabálok. Napi 4-5x eszem.

2000 kcal tuti lecsúszik minden nap, vagy több.

170 cm és 60 kiló vagyok, nő.

A problémám az életmódváltás után kezdődött: nem bírom az éhezést. Ha fél napig nem eszem, akkor rendesen rosszul leszek, ha még gyalogolok is mellé, akkor olyan, mintha elhagyna az erőm, szédülök, remeg a lábam, ködös az agyam. Ha úgy alakul, hogy nem eszem, de iszom egy tejeskávét - nagy ritkán van ilyen - akkor ájulásérzésem van, és elönt a meleg.

Utalhat ez bármilyen zavarra, betegségre, vagy egyszerűen csak ilyen már az anyagcserém?

Vérképem teljesen jó, éhgyomri vércukrom is rendben van.

2019. máj. 9. 19:09
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem a túl sok szénhidráttól voltak ilyen tüneteim, valószínűleg inzulinrezisztenciám is. A éhgyomri vércukrom nekem is rendben volt, de ha nem ettem 2-3 óránként, annyira leesett a vércukrom, hogy volt, hogy kis híján elájultam (illetve régebben kétszer sikerült is). Amikor rosszul voltam, azonnal ennem vagy innom kellett valamit, és jobban lettem. Most sokkal kevesebb szénhidrátot eszem, azóta fél napot simán kibírok evés és rosszullét nélkül, de valószínűleg többet is kibírnék, ha muszáj lenne.

[link]

2019. máj. 9. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!