Hogyan ne foglalkozzak mások vèlemènyèvel?
Ebben pszichológus tud segíteni, bárcsak tudnám a titkot, elmondanám szívesen Neked is, én is ezzel küzdök, más rosszindulatú, pletykás emberekkel kapcsolatban. :-(
Egyébként lehet, hogy az exkolléganő rosszindulatú volt és már rég nem ez a téma (ilyenek, akik másokat kibeszélnek, ha adott személy nincs jelen, azért találnak más kibeszélnivalót is).
Azt tudom, hogy az ember csak önmagát tudja megváltoztatni, hogy pletykák, rosszindulat ne érintse kellemetlenül, másokat nem lehet megváltoztatni és törekedni sem lehet erre.
Nekem az alábbi előadás sokszori meghallgatását javasolták e témakörben:
sokszor megfigyeltem magamon (meg olvastam is), hogy a legnagyobb szenvedést tulajdonképpen az okozza, ha tartósan elkezdünk azon gondolkodni: "mások miket pletykálhatnak", "miket mondhatnak hátunk mögött". Ilyenkor a mások véleménye már mintegy mellékessé válik és saját gondolataink okozzák a legnagyobb szenvedést, amelyek nem biztos, hogy igazak (sokszor azt gondoljuk pontosan tudjuk, miféle negatívumokat, rosszindulatú dolgokat hordanak össze rólunk mások). Esetleg korábbi élettapasztalataink is visszaigazolják ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!