Miért van ekkora különbség a vérnyomás méréseim között? Melyiket kell alapul venni?
Ugye 1 mérés nem mérés. Ez a vérnyomás mérés alapja.
Ma reggel közvetlen ébredés után megmértem: 145/85, aztán elmentem mosakodni, fogat mosni: 130/80, utána jobb kézen 1 perc múlva már csak 110/75. A pulzusom magas, az 1-2 alkalommal 100 körül, a 3. alkalomnál 85.
Ilyenkor mi van?
Magamról annyit, hogy 30F vagyok, 180 cm/80 kg, a mérlegem szerint overfat. Pedig egész életemben sovány voltam. Nem sportolok az utóbbi pár évben, nem vetem meg a jó kajákat.
Lehet ez hypertonia-gyanú? Mekkora értéktől káros már szervekre (vese, szív)?
Köszönöm, az a baj, hogy azonnal rástresszelek bármire.
Ha rám teszik a mandzsettát, már a nyakamban dobog a szívem.
És attól félek, hogy a vérnyomás-naplót ez befolyásolni is fogja, emiatt magas értékek kerülnek bele.
A fenti esetben melyiket kell beírnom?
Üzemorvosnál nálunk is kétszer szokták mérni. :) Az első mindig magas(140/stb) ahhoz, hogy beírják a kartonba.
Teljesen normális, hogy különböző értékeket mérsz, nem tik-tak órák vagyunk, hogy pontosan mindig ugyanannyi a pulzusunk és a vérnyomásunk.
Én akkor lepődtem meg, amikor mondták mérés közben, hogy ne tegyem keresztbe a lábam, mert az is eredményezhet magasabb értéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!