Az, hogy a jobb és bal karban néhány Hgmm csak a vérnyomás különbség, jelentheti-e azt (bizonyíthatja-e azt), hogy az embernek nincs szűkület a nyaki erében?
Figyelt kérdés
A fejben történő esetenkénti vértolulás okát keresem2017. nov. 24. 19:08
1/9 anonim válasza:
Nem.
Azért különbözik a két érték, mert a bal oldalon mérve még közelebb vagyunk a szívhez. Semmi más oka nincsen.
Egyébként felesleges is jobb oldalon vérnyomást mérni, minden referenciaértél a bal oldalon mért vérnyomásra vonatkozik.
2/9 A kérdező kommentje:
Vagyis ettől mg lehet szűkület a nyakamban?
2017. nov. 24. 19:52
3/9 anonim válasza:
Máshogy fogalmazok: minden elő embernek eltérő érték a jobb és a bal kezén mért vérnyomás.
4/9 A kérdező kommentje:
oké- ennyit kb én is tudtam. A kérdésemre vártam volna választ
2017. nov. 25. 18:11
5/9 anonim válasza:
A kérdésedre az a válasz, hogy ennek semmi köze hozzá. Nem írhatok sem ‘igen’-t sem pedig ‘nem’-et ha egyik sem igaz.
Ha valamelyik nyaki érben szűkület van (vagy éppen nincs) akkor is különböző értéket fogsz mérni.
6/9 A kérdező kommentje:
Tehát, még egyszer nekifutok: Az, hogy 10-15 Hgmm -nél kevesebb a nyomáskülönbség a két karomon mérve, igazolás lehet-e arra, hogy nincs szűkület a nyaki eremben? Valaki (egy masszőr) azt állította, hogy szűkület esetén 30-vagy annál több a nyomáskülönbség a két karban mérve...
2017. nov. 26. 09:36
7/9 anonim válasza:
Menj el ultrahangos doppler vizsgálatra, ott tudják kimutatni, hogy van-e nyaki érszűkületed.
8/9 anonim válasza:
A vérnyomásmérők többsége úgy van kialakítva, hogy csak a bal karon mutat pontos eredményt. Különösen vonatkozik ez az elektronikus mérőkre. A jobb karon teljesen eltérő adatokat mérhetsz. Azaz erre a célra marad az ultrahangos doppler vizsgálat.
9/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszi!!!
2017. nov. 30. 09:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!