Mit lehet tenni ilyenkor?
Mondjuk az a helyezet(egyenlőre csak feltevések), hogy egy hatodikos lány megy a hévmegállóban(ha lehet, Budakalászt képzeljétek el), és elájul. Sokan vannak, de csak diákok, meg, mondjuk, egy-két felnőtt. Mit fognak ilyenkor csnálni? Egyből hívják a mentőket? Egyébként azért kérdezem, mert van egy húgom, Szentistván telepen hatodikos, (egyébként tegnap éjjel 2-kor feküdt le, mert tanult), és amikor hazajött, azt mondta, hogy konkrétan annyira kimerült volt, hogy elájult, de csak egy pillanat volt, mert ott volt vele a fél osztálya, de nagyon aggódunk, és kíváncsi vagyok, hogy mit lehet tenni ilyenkor, mint kívülálló.
bocsi a sok szóért
hanyatt fektetem, felemelem a lábát és megkérem, hogy valaki ellenőrizze a pulzusát, légzését...
vagy hanyatt fektetem és megkérek valakit, hogy emelje fel a lábát és megnézem a pulzusát, légzését.
Ha van pulzus illetve légzés és ha nem törte össze magát esés közben akkor nem kell mentőt hívni mert valószínűleg pár másodpercen belül magához tér.
Viszont ha látnám, hogy ájulás közben szépen lefejelte a betont akkor egyből hívni kell a mentőket még ha nem is vérzik.
Én egyszer ájultam el, kemény :)
Hirtelen felugrottam az ágyamból éhgyomorral majd a következő kép az, hogy a padlón "ébredek fel".
Mondták, hogy majdnem kifejeltem az ajtót a helyéről de abból semmire nem emlékszem.
Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, de egy hatodikos gyerek iskolaidőben miért marad fent hajnali 2-ig?! Igaz, 10 éve voltam hatodikos, de szerintem ez ma sem normális, komolyan ilyen sok a tanulnivaló, vagy mi az oka?
Az ő korában minimum 8-9 óra alvásra van szükség, de csoda, ha megborul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!