Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem bírja a fenekem a jalapeno...

Nem bírja a fenekem a jalapeno paprikát?

Figyelt kérdés

Egészen odáig vagyoka csípős ételekért.

Csípős szószok, csípős kolbász, ételek, mindent szeretek.

A jalapeno paprika íze is nagyon megfogott, szeretem is, de utána úgy csíp a végbelem, hogy szinte megkönnyezek.

Ez mitől lehet?

Mástól mért nincs és ettől miért van?



2019. jan. 17. 19:52
 1/3 anonim ***** válasza:

A paprika nehezebben emészthető.

Nem hiába van a mondás, 2x csíp.

2019. jan. 17. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
53%
Nem a végbeledbe kellett volna dugni, hanem a szádba.
2019. jan. 17. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A kapszaicin egy ízetlen, szagtalan vegyület, ami közvetlen kapcsolat esetén ingerli hőérzékelő receptoraink végét. Ezek az idegek megfelelő mennyiségben csoportosulnak a szánkban, szemünkben, nemi szerveinken és a végbélnyílás környékén. A bőrt vastag, elhalt sejtréteg védi, az emésztőrendszerünkben pedig nincsen elég, kapszaicinre érzékeny idegsejt, ezért nem éget tüzes ösvényt Naga tesó mind a tíz méteren lefelé. 


Csak az csíp, ami ingerel, ami jelen van, és ehhez a kapszaicinből többnek, vagy kevesebbnek a végbélhez kell jutnia. A kapszaicint meg tudjuk emészteni, akár maradéktalanul, erre az ember emésztőrendszere alkalmas, ha valakinek mégis csíp másnap reggel, a szervezete nem volt elég mohó. 


Forrás: Google.

2019. jan. 17. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!