CsAnita23 kérdése:
99/44 a vérnyomàsom. A pulzus 54. Ez gond?
Figyelt kérdés
Mostanàban ilyen alaacsonyabb értèkeket mèrek. Altalàban 110-120 volt a vèrnyomàsom.. ha meg kàvèt iszok felmegy 137re...2018. dec. 6. 20:52
2/7 anonim válasza:
Szerintem mielőbb vizsgáltasd ki.
3/7 anonim válasza:
Milyen vérnyomásmérővel mérted?
Ha okostelefonnal akkor azt tekintsd semmisnek...
4/7 anonim válasza:
A csuklós vérnyomásmérőm is lemerülőben levő elemekkel elég alacsonyakat szokott mérni.
5/7 A kérdező kommentje:
Felkarossal mèrtem
2018. dec. 6. 21:29
6/7 A kérdező kommentje:
Utàna megint mèrtem ès 131/77et mèrtem
2018. dec. 6. 21:31
7/7 anonim válasza:
Jól méred? Nem túl szorosan/túl lazán teszed fel a mandzsettát?
Nem feltétlen gond amúgy az alacsony vérnyomás, ha nem érzed rosszul magad, és nem is esel össze, mikor felállsz, de lehet, hogy pl. többet kéne innod - a kiszáradás simán okozhat alacsony vérnyomást. Az alacsony pulzus normális, ha sokat sportolsz. A második mérésnél simán lehet, hogy csak izgultál. De csak azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy baj van, nem azt, hogy biztosan nincs. Persze ártani nem fog, ha konzultálsz erről a háziorvossal. Vidd el a vérnyomásmérőt, és hasonlítsátok össze, hogy az orvos is ugyanannyit mér-e neked, mint te magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!