Szerintetek mi lehet az oka annak a lábfájdalomnak, amivel már két hónapja járkálok orvosról orvosra? Hátha volt hasonló élményetek!
Még mindig én :)
Egyéb panaszaid vannak?
Például nem szoktak elkékülni a kezeid hidegben? Nincs szem- vagy szájszárazság érzésed? Nem jelennek meg piros foltok a bőrödön? Ízületeid nem szoktak fájni?
Laborban néztek bármilyen autoantitestet?
Szia!
A kezem általánosan hideg, mert alacsony kicsit a vérnyomásom, de elkékülni nem szokott. A szárazság... na, az stimmel. Sokat gépezek és olvasok. Piros foltok vannak általában fürdés/zuhanyzás után. Amikor elgyengül a lábam, akkor az ízületekben érzem. Az utolsó kérdésre nem tudok választ adni.
Szerinted ezek összefüggésben lehetnek vele? Csak azért, mert ezek régebbi problémák. A szemem 5 éves korom óta érzékeny, alapból kék szemű vagyok. A bőröm meg hófehér és érzékeny, könnyen kiszárad, ezért foltos szerintem fürdés után. Kétlem, hogy összefüggésben lennének ezek a hosszútávú gondok a lábammal. Te mit gondolsz?
Amúgy holnap megyek egy olyan vizsgálatra, ami ugyanaz, mint az EEG, csak deréktól lefelé.
Köszönöm! :)
A kéz elkéküléssel a Raynaud-szindrómára, a szem- és szájszárazsággal a Sjögren-szindrómára voltam kíváncsi. Ezek kellemetlen betegségek, de nem veszélyesek, viszont gyakran szoktak társulni (sokszor évekkel meg is előzik) egy komolyabb autoimmunbetegséggel. Az ízületi fájdalmak és bőr "kiütések" is sok ilyen jellegű betegségeknek szoktak a kísérői lenni.
Egyikre se adtál tipikus pozitív választ, szóval innentől már csak tippelni tudok (az orvosok közben hátha rájönnek).
Még bennmaradtak a pakliban a neurológiai betegségek, de még vasculitiseket sem írnám le. Mert van olyan, hogy az idegeket ellátó kisebb erek záródnak el vagy a gyulladásuk átterjed a környező idegekre és ez okoz fájdalmat ill. neurológiai tüneteket.
Ezzel kapcsolatban pár újabb kérdés: Nem fogytál mostanság kb. 4kg-ot vagy többet?
Nincs márványos rajzolat a bőrödön?
A diastolés vérnyomásod mennyi?
A laborban a CK és karbamid mennyi lett?
Csináltak-e arteriográfiás vizsgálatot ("érfestés")? Vettek-e érbiopsziát?
És szerepel-e valamelyik laborpapírodon a cANCA, pANCA érték, ha igen, akkor mennyi lett?
Volt-e olyan diagnózis amiben szerepelt a "mononeuropathia" vagy "polyneuropathia" kifejezés?
Végső esetben egy olyan, látszólag a tünetekkel nem összefüggő betegség is állhat a háttérben, mint például a lisztérzékenység (egyik ismerősöm hónapokig járt neurológiára, és neki sem tudták semmivel sem magyarázni a tüneteit, és végül ez "jött ki" nála).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!