Valami súlyos lehet, vagy csak beszélem magamnak? (16/l)
Már nyáron is volt velem hasonló, egy hónapig küzdöttem vele, mire magától elmúlt, most kicsit "súlyosabb".
Az egész úgy kezdődött, hogy augusztus elején egy szép délután borzasztóan elkezdett fájni a fejem, de az egész, és mintha lüktetett volna az agyam és amikor előre hajoltam, mintha a koponyámnak csapódott volna. Ez mindennapos volt, szinte egy hónapig, aztán elmúlt, pedig semmi változás nem történt az életmódomban. Most újra kezdődött úgy, hogy nem kifejezetten fáj a fejem, hanem szédülök és mintha forogna velem a világ, és egy tompa nyomást érzek az egész fejemben. A szimpla fekvéstől elfáradok (többször is próbáltam felállni, de nem ment, minden elhomályosodott és visszaestem az ágyba), a levegővétel pedig bonyolulttá vált. Ha nem a számon veszem a levegőt, vagy az orromon olyan nagyot, mintha ásítanék, légszomjam van. Vérszegény vagyok, és további hét eltérés volt a vérvételes papíromon.
Napi 1,5 liter vizet megiszok, 3x eszek plusz 1x gyümölcsöt, 7 órát minimum alszok és mozgok is (bicikli, gördeszka, ha ezekre nincs idő, futok a ház körül vagy itthon eddzek kardióra), időjárásra, óraátállításra, évszakra nem vagyok/voltam érzékeny sosem. Remélem ez elég információ, a "miért nem mész orvoshoz" kérdést pedig már most megválaszolom: Miután visszavittem az orvosomnak a vérvételes papírt, elküldött, hogy ezzel nem tud mit kezdeni, és a 'hova vigyem akkor' kérdésre az akárhova választ kaptam.
Szóval hátha kiderül, milyen orvost kéne mondjuk felkeresnen az SZTK-ban.
Előre is köszönöm a válaszokat! (16/l)
Valóban nem mindegy, mekkorák azok az eltérések a leleteden. De azért véleméyeznie kéne az orvosnak, és semmiképp se küldgetne el, szóval én is orvost váltanék.
A vérszegénységre szedett vaskészítmény jobb hasznosulását a vele egyszerre szedett C-vitamin elősegítheti.
Amúgy a vérszegénység bőven okozhat erős fáradtságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!