Sedatif PC, nektek bevállt?
20/F
Nekem mikor hogyan váll be ez a homeopatiás szer. Kettőt szoktam bevenni lefekvés előtt. Milyen ilyen tablettát tudtok ajánlani mint a SEDATIF PC? Milyet ismertek? Tapasztalatok?
Köszönöm a válaszokat.

A homeopátiás szereknek csak placebo hatásuk van.
Ami tényleg hat, azokról írok pár jellemzőt.
Valeriana, komló tartalmú szerek: Viszonylag enyhe altató hatással rendelkeznek, nem okoznak függőséget, túladagolni gyakorlatilag lehetetlen.
Keményebb szerek:
Benzodiazepinek:
Ezek nagy része közepes hatástartamú szer, másnap általában nem okoznak kábultságot. Kettő kivétel van, az egyik az Eunoctin, ez nagyon hosszú felezési idejű, másnap napközben is érezni a hatását, a másik a Dormicum, ez pedig erős, mint a lórúgás, de csak pár órát hat. Nekem a Lendormin vált be legjobban, talán ez a leg benzodiazepin-receptor specifikusabb, ami kb azt jelenti, hogy szinte csak az alvásért felelős receptorokhoz kötődik.
Z-szerek: Ezek a különböző márkanevek alatt kapható Zolpidem, Zaloplen, és Zopiklon hatóanyagú altatók. Ezek modernebb szerek, mint a benzók, talán jobban megtartják az alvás természetes ritmusát, és valamivel kevésbé addiktívabbak, mint a Benzodiazepinek. A Zopiklon lenne a legjobb, de annak meg van egy kellemetlen mellékhatása, az, hogy egy nagyon keserű metabolitjának kb 10%-át nem a vese, hanem a nyálmirigyek választják ki, másnap keserű szájízt okozva.
Tekintettel arra, hogy a homeopátiás szerek semmit nem érnek, a benzók, és a Z-szerek pedig igen addiktívak, és elhagyásuk esetén általában jelentkezik a rebound insomnia nevű nagyon kellemetlen jelenség, mindenképpen azt javaslom, hogy valamelyik gyógynövény alapú gyógyszerrel próbálkozz, ha nehezen megy az alvás.

Azok alapján, amiket írtál, én a problémádnak két gyökerét vélem felfedezni. (Jelzem, ez csak vélemény, nem vagyok orvos)
Az alvási probléma, és a depresszió pszichés eredetű lehet, az égő érzés az arcon, a szédülés, a láz hiánya pedig szerintem valamilyen keringési, vérnyomás problémára utalhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!