Szédülés. Milyen magánorvoshoz forduljak?
34 éves vagyok, már kérdeztem is ez ügyben is, de használható választ nem kaptam :)
Elsősorban az érdekelne, hogy milyen dokihoz forduljak? Neurológus? Reumatológus?
A háziorvosom szerint TOS-betegségem lehet, vagyis ha jól értettem, az izületek és az izmok elnyomják egymást és az ereket. Monitoros, ülő munkát végzek, többnyire görnyedt testtartással. A munkámat szeretem, munkahelyi stressz kizárva, és sokat sportolok munka után. Odafigyelek az étkezésemre is.
Tavaly év végén kezdődött, hogy időnként megszédültem a munkahelyemen, jellemzően járás közben. Ez általában délelőtt a leggyakoribb, van, hogy meg is kell állnom hosszabb séta után, különben úgy érzem, hogy elájulnék.
Ha éppen szédülök, a vérnyomásom és a vércukrom normális értéket mutat.
Csináltattam magán és TB-s vizsgálatokat is egyaránt.
- Kardiológia: Negatív, bár van egy szív CT-m a hónap végén, koszorúér-vizsgálat miatt. A szívem egyébként soha sem volt 100%-os, korábban mindig volt szívpanaszom, de kb. két hete a terheléses EKG is negatív volt. A szívultrahang mutat némi billentyű-eltérést, de egyik orvos szerint sem kezelendő, vagyis nem súlyos probléma. Mostanában gyakran szúrogat a mellkasom, de néha jobb oldalon is, testhelyzet-változtatásra elmúlik, így nem hiszem, hogy kardiológiai jellegű a dolog.
- Terheléses és éhgyomri vércukor vizsgálat, teljes vérkép: negatív
- Nyaki erek vizsgálata, 24 órás Vérnyomásmérés és 24 órás EKG negatív volt áprilisban.
Engem most tényleg csak az érdekel, hogy milyen doki irányába induljak el. A szédülés nagyon zavar, olyan érzés, mintha vércukor-esés miatti probléma lenne, de az ki lett zárva. Most már erősen befolyásolja a magánéleti minőséget, és a munkahelyi teljesítményemet is, emellett nagyon félek, hogy elájulok séta közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!