Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerintetek anyukám (most 62...

Szerintetek anyukám (most 62 éves) élhet még sokáig?

Figyelt kérdés

Nagyon öreges és ráncos az arca, és egyesek azt mondják nekem, hogy kinéz akár 75-80 évesnek is... Mások szerint viszont nem olyan vészes a helyzet, a korának megfelelően néz ki... A pszichiáterem (aki orvos) azt mondta, hogy szerinte a ráncoktól még elélhet sokáig, egy újságban viszont azt olvastam, hogy a ráncos emberek korábban halnak meg... Szóval most mi az igazság? Ezért gondoltam, hogy megkérdezek még több (minél több) embert... Lehetőleg őszinte válaszokat várnék, hogy szerintetek mennyinek néz ki, és hogy ettől még élhet e sokáig...

Íme egy közeli friss kép róla, amit tegnap csináltam:

[link]

(a kép nagyítható!)

Jó lenne minél több (őszinte) válasz, én MINDEN választ zöld pacsival fogok jutalmazni a tartalmától függetlenül!

2018. szept. 6. 20:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki korábban s jobban ráncosodik, valóban többnek néz kis édesanyád a koránál, de szerencsére tényleg nem a ráncokon múlik, hogy meddig élünk. Az egészségi állapota számít, nem a ráncai.

Egyébként 40 évesen már ráncosodnak az emberek, ha nem is olyan nagyon, de homlokon már tipikusan vannak ráncok (jó, a hatvanvalahány éves anyósom sima homlokú, viszont ő eléggé kövér és cukorbeteg és dohányzik... én inkább elviselem a homlokráncaimat, nekem nincs különösebb egészségproblémám), olykor szem körül is... Ez normális.

Az erősebb ráncosodás persze később szokott jönni, de nagyon egyéni.

2018. szept. 7. 00:49
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

Esetleg elküldenéd azt ahol azt olvastad, hogy aki ráncosabb korábban távozik el?

Amúgy nem a ráncoktól függ. Szerintem még van vagy 10 éve. :)

2018. szept. 7. 15:07
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat!

#12: Nem tudom már sajnos, hogy hol volt az a cikk, egy újságban volt (nem pletykalap), de nincs már meg...

Csak 10? :-S A nők átlagos életkora ha jól tudom 79-80 év, 10 év múlva ő 72 lesz...

2018. szept. 7. 16:18
 14/20 anonim válasza:
100%

[link]

Ő még él, pedig elég ráncos.

Hülye egy konzekvenciát vonsz le a ráncosodásból.

Messzebbi, teljesen normális kép nincs? Ilyen közeli képen lehet már az én halálom is bevizionálnád.

2018. szept. 8. 09:02
 15/20 szenes43 ***** válasza:
84%
Azt hiszem hogy édesanyádnak kellene itt ezt a kérdést feltenni hogy őt mennyire zavarja a ráncossága. A probléma ott van hogy te rettegsz attól hogy ha ő nem lesz veled mi lesz.Javaslom hogy ahogy tudod kíméld őt és még nem késő hogy önálló életet próbálj élni.
2018. szept. 8. 15:55
 16/20 A kérdező kommentje:

#14: Feltöltöttem csak a te kedvedért egy másik (messzebbi) képet róla, íme:

[link]

#15: Őt úgy tudom nem zavarja egyáltalán a ráncossága... És jól látod a helyzetet, de ezt már majd egy másik (későbbi leendő) kérdésben szeretném kitárgyalni... Annyit viszont már most hozzáfűznék, hogy én nem sok esélyt látok arra, hogy valaha is (teljesen) önálló életet fogok tudni élni... :-(

2018. szept. 8. 21:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Akár 120 éves koráig is elélhet.
2018. szept. 8. 21:03
 18/20 szenes43 ***** válasza:
83%
Hasonló cipőben járok én is.Mindent a nejem intéz,csekkek befizetését,vásárlást,főzést,mosást.Most hogy 3 hétig kórházban voltam ez neki némi pihenést hozott,bár eléggé gyakran bejárt látogatni. Én már 75 évesen nem tudok önálló lenni,ráadásul a menésem is problémás.....
2018. szept. 9. 08:40
 19/20 anonim válasza:
100%
Na a rendes, messzebbi kép alapján a korának teljesen megfelelő. Ne idegeskedj ezen.
2018. szept. 9. 09:35
 20/20 A kérdező kommentje:
Voltunk a háziorvosnál (is), és megkérdeztem tőle, hogy anyukám élhet e attól sokáig, hogy ilyen ráncos és öregesen néz ki... Azt mondta a háziorvos, hogy igen, mivel ez ezekkel a dolgokkal nincs összefüggésben (vagyis gyakorlatilag ugyanazt mondta, amit itt a gyakorikérdéseken is írt nekem a többség)... Azt kérdezte még, hogy anyukám szülei meddig éltek, mondtam neki, hogy a nagyanyám 81 éves és még él, a nagyapám meg 77 évesen halt meg tüdőrákban (és nagyon sokat dohányzott)... Szóval e téren most már tényleg nagyjából megnyugodtam, mert egy orvos is megerősítette azt, amit itt a gyakorikérdéseken írtak laikusok... :-) csak nehogy mégis legyen valami végzetes baleset vagy betegség, mert az mindig benne van a pakliban... :-|
2019. jún. 21. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!