Mit használjak sebesre kapart, még viszkető szúnyogcsípésre? A lábfejeimen van 20-30 ilyen, és majd' megőrülök!
Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 01:34
1/12 anonim válasza:
A fenistil gél segít csökkenteni a viszketést. Recept nélkül kapsz az ügyeletes patikában ilyenkor is. Megihatsz egy calcium sandozt is, azzal belülről enyhíted a kínodat.
Viszont nem kell hagynod, hogy így szétmarjanak, tessék veédekezni ellenük! Többféle krém, bőrspray van forgalomban, otthonra konnektorba dugható lapkás vagy folyadékos riasztók... lehet választani. Én közvetlenül a bőrödre az Off-ot ajánlom, mi ittohról bekrémezve indulunk és ha egy idő múlva elkezdenek "szimatolni" körülöttünk a szúnyogok, a sprayvel fújjuk le magunkat.
Itthon estétől reggelig raid vagy vape lapkát ajánlom, még nyitott ablak mellett is véd.
2/12 anonim válasza:
Nekem tavaly volt ilyen. Felhivtam a dokimat Pesten, és Ő azt tanácsolta, hogy tegyek rá ecetes ruhát, vagy ha lábfejen van, vizes.ecetes zoknit, Jó volt, csillapodott a viszketés, és nem is jutsz hozzá, hogy vakard.
3/12 anonim válasza:
ecetes borogatást én is próbáltam, de nekem az egész lábam tiszta vörös lett tőle...valószínűleg túl érzékeny a bőröm. kenegesd fenistillel, legközelebb pedig használj szúnyogriasztót. nekem a vape krém vált be a legjobban. meg se közelítettek a szúnyogok:)
4/12 anonim válasza:
Esetleg ha van otthon igyál calciumot - csökkenti a viszkedést, és a piros duzzanatot is ( mentő)
5/12 anonim válasza:
Aloe verából készült spray - felülmúlhatatlan, természetes, sebgyógyitó, antibakteriális, begyógyitja nyomtalanul az elvakart sebeket, az9nnal megszünteti a viszketést - és a méreganyaggal megfertőzött szunyogok okozta betegségekkel szemben is megvéd!
6/12 anonim válasza:
Használj tiszta szeszt vagy denaturált szeszt a fertőtlenítésre. Már a csípés után érdemes vele bekenni a csípés helyét és a viszketés sem fog jelentkezni;-)Más sebek kezelésére is jó. Kis nyílt sebeknél nagyon csíphet!!!
7/12 anonim válasza:
Épp a napokban hallottam a TV-ben,hogy a legjobb szer a citromlé.Azonnal megszünteti a viszketést!Ha kipróbéltad írd meg a tapasztalatod.
8/12 anonim válasza:
Neogranormon krém. Hamar begyógyítja.
9/12 anonim válasza:
Már több helyen is leírtam, Pld: noklapja cafe Tudod-e? blogban- ahol sok más jótanácsot is olvashatsz-hogy a szúnyogcsípésre és egyéb pattanásokra a legjobb a sebtapasz.A ragasztó kiszívja, és nagyon gyorsan gyógyúl. Amint megcsíp valami, azonnal ragaszd le sebtapasszal. Ha nincs otthon, kend be fogkrémmel, az biztos mindig kéznél van.A fogkrém hűsít, és rögtön elmúlik a viszketés.
10/12 potyike válasza:
az ALOE VERA levelét ha rádörzsölöd,utána nem viszket és hamar gyógyul.Ez a növény a legjobb természetes gyógymód minden bőrbajra, nekem teljesen elmúlt az ekcémám,de még a lábgombám is.Naponta 2-3 alkalommal kell használni,hagyni a levél nyákját rászáradni és a vizet kerülni kell.A fiam a kamaszkori pattanásait ezzel gyógyítja eredményesen esti dörzsöléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!