Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől lehet visszerem és striám?

Mitől lehet visszerem és striám?

Figyelt kérdés

Egyik hétről a másikra visszerek jelentek meg a mellemen és striák a fenekemen. Nagyon lerombolja az önbizalmam, szenvedek miattuk...A legdurvább az, hogy csak 15 éves vagyok és nem is hájas. 177 cm vagyok és 53-54 kg....

Nagyon kétségbe vagyok esve! Mitől lehetnek? Hogy tűntethetem el őket??:(

L/15

2010. jún. 19. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos én is mindkettőtől "szenvedek".

A visszér sok esetben örökletes...

A stría az általában a bőr hirtelen feszüléséstől jön létre, úgymondd "szétszakad" a bőr.

Ilyen korban amiben te vagy nagyon gyakori, hirtelen megnő az ember, kitágul a bőre.

Azoknál is gyakori,akik sokat fogytak, vagy híztak.

Nem egy ritka bőr hiba.

Amit ajánlok,hogy szerezz be egy dörzsi szivacsot, egy héten 3-4x fürdés közben a kényes felületet dörzsöld át,vagy bőrradírral is megteheted,aztán kend be feszesítő krémmel vagy hidratáló krémmel,de ma már lehet kapni kifejezetten stría halványító krémet.--> De.Ezt helyettesítheted terhességi csíkokra való krémmel!

2010. jún. 19. 13:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok-- ne csak a hibás területeket kenegesd,hanem ott is ahol még hibátlan a bőröd. Megelőzheted ezzel,hogy ott is kialakuljon a stría.
2010. jún. 19. 13:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Az is jó, ha durva törölközővel törölközöl fürdés után és teljes erőből, ha ez szokássá válik, sokat használ később is.
2010. jún. 19. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!