Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy lehet eldönteni h....

Hogy lehet eldönteni h. valaki cukor beteg-e? Mi számít sok "ivászatnak"?

Figyelt kérdés
Azt mondják ha valaki sokat iszik és sokat pisil akkor lehet h. cukorbeteg.De ha én egy kicsivel többet iszok akkor már fél óránként járok WC-re,nekem a 2 l víz is soknak számít.Viszont marha sok édességet eszek, legalább is magamhoz képest(minden nap 2-3 rudi vagy csoki, puding)
2010. jún. 16. 08:45
 1/3 anonim ***** válasza:
A szomjúság csak egy lehetséges tünet a sok közül (hirtelen fogyás, erős izzadás, stb) Nem jelenti feltétlenül, hogy cukorbeteg vagy. Ha szeretnél róla megbizonyosodni, akkor pl egyes patikákban mérnek vércukrot (éhgyomorra érdemes) Nálam a cukorbetegség egész véletlenül, egy évenkénti üzemorvosi vizsgálat alkalmával derült ki úgy, hogy semmi fizikai jele nem volt addig még.
2010. jún. 16. 08:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Vérvétellel kiderül.

Unokatesómnak úgy derült ki, hogy hirtelen fogyott és éjszaka többször is ki kellett mennie pisilni.

Eddigre már 20 körül volt a cukra, nem tudom, meddig normális, de nekem asszem 3,5-öt mértek.

Az természetes, hogy ha többet iszol, többet kell kimenned, bár a fél óra tényleg kicsit gyakorinak tűnik. Én 2-3 litert iszom egy nap, bármikor tudok pisilni, ha meglátok egy WC-t, de 2 órát azért simán kibírok legtöbbször. Mondjuk ha egyben felhajtok fél liter vizet, akkor nem, de ha az kijött, utána nem kell megint fél óra múlva.

2010. jún. 16. 09:32
 3/3 anonim válasza:
Menj el vérvételre, és rögtön kiderül. A barátomnak 7-9 körül volt, de már emiatt is rosszul érezte magát. Most inzulinozik, és sokkal jobban van. Ne találgass otthon, mert úgysem tudok megállapítani.
2010. jún. 16. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!