Aki liszt érzékeny és cukor beteg az mit ehet/ihat?
Igen ezeket tudom, de mégis milyen ételek ezek? :D
Azt tudom h semmi rágcsi, semmi alkohol, semmi ami jó. :D
Krumplit ehetek? Mit ehetek még?
Ajánlanék néhány honlapot, szerintem ezek segítenek.
Ez a 2 fórum, itt sorstársakat is találhatsz:
Gluténmentes tészták, gluténmentes kenyér, stb. Az egyik honlapon fenn van valahol az olyan ételek listája, amik nem tartalmaznak glutént. Ezeket eheted, ha nem túl nagy a szénhidráttartalmuk vagy keveset eszel belőle és persze ha beleszámolod a diétádba. Itt vannak diabetikus, gluténmentes ételek, édességek:
Régcsából ilyesmiket pl. ehetsz, és az alkohol ritkán, kis mennyiségben szerintem nem tiltott, csak mondjuk a sör, mert abban maláta van.
Szia!
Hát kemény lehet neked!Én alig tudom összeegyeztetni az epe és cukordiétát.Biztos rosszul csinálom!
Sok sikert neked és mindenképpen konzultálj szakemberrel,mielőtt valami újat szeretnél enni!
Nem vagyok bizonyítottan lisztérzékeny, de nálam problémát okoz a (búza,zab, rost, árpa, maláta, amaráth, nagy mennyiségben a krumpli/kukorica, cukor). A diabetikus édességeknél MINDEN amiben maltit édesítőszer van (pedig a legkevesebb kalóriáju csokikban az van) szintén gondot okoz.
Ajánlom a NoSalty honlapot. (belehet állítani egyszerre több termékre való érzékenységet. nekem jó liszt helyettesítő a kókusz, rizsliszt, mandula, dió, mák...)
-rizshamlett, RIZS
-tejtermékek (ementáler, parmezán, feta, mozzarella...)
-gyümölcs (alma, banán, dinnye, nektarin, szőlő...)
-zöldség (káposzta, jégsaláta, brokkoli, lecsó...)
-magok (mandula, dió...)
-szárított gyümölcs (kókusz, alma, szilva,...) .
ja, és húsok
Soha nem lehet tudni mi van a ketchup, mustár és majonézbe.
Ha nekem édes kell akkor tejeskávéba (édesítővel) beledobok hamlettet és kikanalazom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!