Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy aludhatnék jobban?

Hogy aludhatnék jobban?

Figyelt kérdés
Pár hónapja éjszakai műszakban dolgozom. 7 körül érek haza reggel, van, amikor 9-10 órakor tudok csak elaludni, és 2-3 körül délután felkelek. Ez a pár óra alvás nekem nem elég. Egész nap, meg egész éjjel fáradtnak érzem magam, szellemileg, meg testileg is, de ha eljon az alvás ideje, egyszerűen nem tudok elaludni. Van amikor periodusokban alszom, általában amikor a vegkimerules határán állok, pár órát fenntartók, pár órát alszom. Mivel derithetném hogy elaludtam hamarabb, és hogy akadalyozhatnam meg, hogy hamar felkeljek?

2018. máj. 31. 06:48
 1/4 A kérdező kommentje:
*mivel segíthetném
2018. máj. 31. 06:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem vagyok híve a szereknek, de ilyen esetben, mikor már jó ideje nem tudom magam kialudni, bevetem a Sedacur Forte tablettát. Nem gyógyszernek minősülő készítmény, különböző gyógynövények kivonatából készült szer. Nem okozott nálam függőséget, mert csak nagyon ritkán veszek, amikor olyan időszakom van, hogy rosszul alszok. Miután beveszem, engem kicsap egy egész éjszakára. Nem úgy működik, mint egy altató, enyhe készítmény, inkább csak letompítja az agyat, így nem kattogsz. Mert az elalvásnak és idő előtti ébredésnek a szerintem a legfőbb oka, hogy az embernek jár az agya. Neked ez esetben az, hogy hú, aludni kéne, és akkor egyre inkább nem megy. Most én is pont ebben az időszakban vagyok. Túl sokat vállaltam, és folyton kattog az agyam. Jó ha alszok 4-5 órát egyszerre és már nagyon ki vagyok. Épp most gondolkodtam, hogy veszek ilyen pirulát ma. Nem szedtem már vagy egy éve.
2018. máj. 31. 07:10
 3/4 A kérdező kommentje:

igen, néha én is szoktam inni egy ilyen alvás segítő gyógynövényteát, de nem tudom mennyire hatásos.

ismerős a szitu amúgy, egyszer hazafelé már a metrón (!) bealudtam egy kicsit, de otthon a puha ágyban csak kattogott az agyam...

2018. máj. 31. 14:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Teát sosem próbáltam, de ez a tabletta szokott használni. Ha kipróbálod, akkor már ne mászkálj miután bevetted, és próbálj meg ne agyalni. Kb. fél óra míg fejbe csap.
2018. máj. 31. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!