Krónikus kiszáradás, mitől lehet? (több lent)
Nem tudom egy eseményhez kötni, nem történt és nem történik semmi, de legkésőbb félóránként egy pillanat alatt (nem fokozatosan) kiszáradok, nagyon szomjas leszek, kapar a torkom, és a tüdőmmel plusz a nyelő és légcsövemmel együtt sivataggá változik és olyan mint ha végig gurulna rajta egy ici-pici sündisznócska. Ha ilyenkor két-három percen belül nem iszok, elkezdek egyfolytában köhögni, hogy még a könnyem is folyik, és ettől levegőt sem nagyon kapok. Utána ha iszok még egy rövid ideig összeszűkül a valami talán a légcsövem tájékán, majd lassan, fokozatosan lenyugszik. Mitől lehet ez? Talán allergiás reakció? Vagy az asztmával függhet össze?
Kis korom óta asztmás vagyok, de nem olyan súlyos szinten, ráadásul gyógyulóban; mindig egyre jobbak lettek az eredményeim. Már tavaly nyár óta furcsa módon ki vagyok száradva, hidegben, melegben, mindenhol, de ez a „fuldoklás” csak néhány hete jelentkezett. Esetleg lehet valami köze az év végi hajrához?
Előre is köszi! :)
Szia!
Igen, lehet akár idegi alapon. Vagy okozhatja a száraz levegő. Nekem is volt hasonlóban részem, szerencsére elmúlt. Én ugyan nem vagyok asztmás, de huszonévesen ápolónőként megfertőződtem a munkahelyemen egy olyan baktériumos tüdőgyulladással, ami átment vírusosba, s mivel a főnök nem engedett el betegállományba, lábon hordtam ki, krónikus hörghurut maradt vissza, ami nem gyógyul soha.
Szóval a légúti betegség kombinálódva a sztresszel, ezt előhozhatja. Mindig legyen kéznél folyadék, és szedj vitaminokat, hogy az immunrendszered segítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!