Újra besűrűsödhet a haj, ha egy gyökérkezelésre szoruló fog miatt nagyon megritkult?
1 évig minden nap kb 10-20 szál hajam hullott,és ez tényleg a max volt, volt hogy csak pár, de sajnos ez idő alatt nagyon megritkult a hajam ahhoz képest amilyen sűrű volt. Abszolút szinten persze nem vagyok kopasz,de most már eléggé vékonyszálú hajam lett, és bár hosszú,de kicsit sem dús.
Most fogom nyáron rendbehozatni a fogaimat, szerintetek ha ez a probléma megjavul, a hajhullás is megszűnhet,és újra nőhet a hajam?

igen,nő
egyébként ez a 100 szál dolog mocsok nagy hülyeség, ugyanis ha egy embernek eleve kevés haja van,és rendszeresen abból naponta 100 vagy 100+ hullik,akkor szép lassan kopasz lesz,míg egy dús hajú embernél ez meg se kottyan..a hajhullást úgy lehet megállapítani, hogy háromszor beletúr az ember a hajába egymás után,és ha mindháromszor kijön belőle 3-4szál vagy annál több haj,na az már hajhullás

A 100 szál dolog egy átlag. A hajritkulás, kopaszodás pedig nem CSAK a hajhullás mértékétől függ, hanem attól is, hogy milyen gyorsan termelnek a hajhagymáid új szálakat. (Akkor is, ha kevés hajad van, ha a hajhagymáid pipecül működnek, nem fog ritkulni, ha relatív sok hullik is.)
Akárhogy csűröd-csavarod, mindenképpen azt kellene megtudnod, mi a helyzet a hajhagymáiddal.
Én pl. cirka 20 éve hajhullós vagyok, volt, hogy brutál hullott. 10-20 szál? Annyi, hogy meg se lehetett számolni. Volt, hogy hajmosáskor folyt ki a haj a vízzel együtt az ujjaim között. :( Nagyon sok mindennel próbálkoztam, a szokásos vitaminok, hajszeszek, speckó sampon, hajgyógyász (szerencsére sikerült találnom egy korrektet), tudom, hogy nálam vas- és D-vitaminhiány is hozzájárult, mert ha ezeket szedtem, kevésbé hullott. Tavaly viszont kiderítették, hogy pajzsmirigy gondom van, annak ellenére, hogy a hormonszintjeim a normál határon belül vannak. Azóta jodidot szedek, és pont a múlt pénteken történt, hogy idejét sem tudom, mióta, de hajmosáskor pár szál hajnál több nem jött ki, kvázi üres volt a szűrő. Szóval sokféle ok lehet a hajhullás vagy ritkulás hátterében, férjemnek például nem hullik extrémen, mégis ritkul, neki tavaly rájöttünk, hogy az antihisztamin (allergiás ugyanis) nagymértékben hozzájárul.
A fogadat rendbehozatni mindenképpen jó, de azt nem tudjuk megmondani, hogy ettől a hajad állapota fog-e változni, mert nem biztos, hogy ez az okozója, ha probléma van. Ez csak egy lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!