Ha egy fog már fáj, az mindenképp gyökérkezelésre
szorul?
Figyelt kérdés
Ünnepnap fájdult meg -természetesen-, hirtelen, mint derült égből villámcsapás, éjjel keltem rá fel. Fájdalomcsillapítóra elmúlt, de azóta is hol jobban, hol kevésbé fáj. Jövő hétre talán felkészülök annyira lélekben, hogy rávegyem magam a fogorvosra, de könnyebben menne, ha tudnám mire számíthatok. Egy sima tömést könnyebben kibírnék, szerintetek van rá esély, hogy ne kelljen gyökérkezelni?
Igen, van rá esély. Attól, hogy egy fog fáj, még nem biztos, hogy gyökérkezelésre van szükség.
2017. márc. 18. 19:21
2/7 anonim válasza:
Esély van, ha a fogideg még nem érintett.
2017. márc. 18. 19:22
3/7 anonim válasza:
A kettő tök más fájdalom. Nekem hátul volt, hogy fájt, és lyukas volt, sima tömés. Mikor a most már gyökérkezelt fogam fájt... az nagyon fájt. De attól is, ha levegőt vettem. Olyan volt, mintha állandóan jégkockákkal lenne körülvéve.
De amúgy maga a kezelés nem fáj. Utána egy picit, de inkább kellemetlen, mint fáj.
2017. márc. 18. 19:23
4/7 anonim válasza:
Szerintem gyökérkezelni fogják mert a fájdalom attol hogy betömik simán nem múlik el.gyökérkezelik aztán kapsz próbatömést 1-2 héten belül visszakell menned és betömik normál töméssel.ez a menet általában.de ne izgulj ha kapsz érzéstelenítőt ( márpedig ha fáj) akkor kapsz nem fogod érezni simán kibírható :)
2017. márc. 18. 19:24
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!
Nem magától a fájdalomtól tartok, mert nem fájt, hanem az érzésektől. Egyszer már kellett egy fogam gyökérkezelni, halogatás miatt (az volt életem első fogorvosi kezelése, rettegtem), és nem tudom, hogy kibírom-e még egyszer, hogy háromnegyed órán át tátott szájjal üljek nyálszívóval a számban. Brrrrrrr! Meg a fogdarabok fúrás után...
2017. márc. 18. 19:50
6/7 anonim válasza:
Ne is mondd...
Nekem tinikoromban volt egy fogszabályzóféleségem, igazából ilyen zsanér volt, amivel előre húzták az alsó állkapcsom. Na, nekem azóta kattog az állam, és kinyitni sem tudom hatalmasra a számat. Úgy elszokott zsibbadni fogorvosnál. Meg tényleg a nyálszívó, nyelnél, de nem lehet.
2017. márc. 18. 20:14
7/7 anonim válasza:
Gyökérkezelt foggal nagyon ritkán van már baj. Megéri belemenni ha muszaj
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!