Járásképtelenség, látáselvesztés hirtelen?
Figyelt kérdés
Megjegyzem, orvosok szerint makkegészséges vagyok, hiába jeleztem. Szóval normális egy 21 éves lánynál, hogy egyszer csak elkezd kiesni a látása, a teste elhúz önkéntelenül valamelyik irányba, alig tud lépni, végül le is kell ülnie, mert se nem lát, se nem bír megállni a talpán? Legutóbb fél óráig tartott ez a dolog, de senki nem jött oda segíteni egyébként. Minek a tünetei lehetnek ezek? Vannak másfajta rosszulléteim is ez mellett.2018. ápr. 26. 13:32
1/10 anonim válasza:
Ez simán csak eszméletvesztés. Pl. ha leesik a vérnyomásod/vércukrod az okozhatja.
2/10 anonim válasza:
Egyik unokatestvéremnél a szkrelózis multiplex kezdődött hasonló tünetekkel.
3/10 A kérdező kommentje:
Az alacsony vérnyomásra/vércukorra tudatosan odafigyelek, rendszeresen eszem/iszom, még ginkgo bilobát is szedek. Az olyan rosszulléteimet már ismerem, ez különbözik tőle, ritkábban is van és nem leszek jobban semmitől, képtelen vagyok irányítani a testem.
Nagyon remélem, hogy nincs köze a szklerózis multiplexhez. Több tünet is egyezik, de ezek jórésze már régóta megvan. Csak az utóbbi időben rosszabbodott pl. a szemem, a rövidtávú memóriám, koncentrációs képességem számomra elég drasztikusan. Meg nőtt az ilyen esetek száma (mintha lekapcsolna az agyam és az egész testem). Viszont a főbb tünetek, mint pl. a zsibbadás, beszédképtelenség szerencsére nincsenek.
2018. ápr. 26. 22:23
4/10 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem: NEM ájultam el és végig tudatomnál voltam, még el is sírtam magam, de nem tudtam irányítani. Az volt a szerencsém, hogy a lakásomtól 10 percre történt ez.
2018. ápr. 26. 22:26
5/10 anonim válasza:
Milyen orvosok vizsgáltak eddig és mit néztek meg?
6/10 anonim válasza:
Érprobléma is okozhatja meg nyilván rengeteg más dolog. Ne hagyd lerázni magad. Kérj beutalót a neurológiára hátha ott tudnak segíteni. Kéne egy teljes kivizsgálás. Ha a.háziorvosod nem segít cseréld le. Sajnos én is jártam így más betegséggel, hogy majdnem megölt az orvosom.
7/10 anonim válasza:
Kéne egy mellkas ct meg egy koponya mri első körben.
8/10 A kérdező kommentje:
Váltottam már emiatt házi orvost, de az új se jobb. Voltam vér-, vizeletvizsgálaton, hasi ultrahangon, mellkas meg gerinc röntgenen. (Ezeket a többi rosszullétem indokolta.) Ma ismét előjött, de sajnos sokkal tovább tartott, majdnem 2 óráig és össze is estem. Szerencsére egy szomszéd felkísért, otthon kaptam inni, de nem bírtam nyelni és a beszéd is nehézkessé vált. Lefeküdtem aludni, most kicsit jobb, de még fáj a lábam és kicsit zavaros a fejem. Sajnos épp megyek dolgozni, hétfőtől meg vizsgáim vannak, nem tudom kipihenni.
2018. máj. 4. 20:09
9/10 anonim válasza:
Remélem jobban vagy azóta! Idegrendszeri tüneteket írtál le, amik valóban sclerosis multiplex együttesre utalnak. Biztos voltál már orvosnál B-vitmint szedj rendszeresen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!