Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Minden bulizós este (iszogatós...

Minden bulizós este (iszogatós inkább) merev a nyakam. Olyan mint amikor elalszod. Ez miert lehet?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 21. 13:28
 1/8 Szabyna417 válasza:
0%
Azért mert sok a gyomorsavad és kisugárzik a nyakadra a nyelőcsövedről. Ajanlom h piálás közben vegyél be egy Quamatelt.
2018. ápr. 21. 13:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot, ez lesz innentől :) Meglepő amúgy hogy erre van ésszerű magyarázat. :D
2018. ápr. 21. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Én viszont úgy tudom, hogy a dehidratáció miatt. Mivel az alkohol elég masszívan kiszárítja a sejteket. Ez okozza a fejfájást, izomfájdalmat, merevséget.
2018. ápr. 21. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Piálás közben egyébként ló**szt nem ér a Quamatel, ha annyira durván jön valakinek a sava az italtól, hogy már a nyaka is fáj, akkor leginkább nem kéne többet inni...
2018. ápr. 21. 13:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem kene tobbet inni? Dehat tegnap pl max 2 pohar bort ittam de ma alig nozdul a nyakam.. arrol hogy le tudjam hajrani, csak abrandozok :/
2018. ápr. 22. 00:23
 6/8 anonim válasza:

Tévhit! A nyakfájást mindig reggel érezzük, amikor felkelünk. Mindenki azt hiszi, hogy a párnától van.

Az igazi ok, hogy az enyhe huzat, légjárás okozza.

A "bulizós" hely huzatos, neked legalábbis. Ülj másik asztalhoz, vagy válassz másik szórakozó helyet.

2018. ápr. 24. 06:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Na! Látod mindenki mást mond! A tanulság meg az, hogy alkat függő... mármint, hogy mennyire visel meg az alkohol és mit észlelsz belőle.

Az alkohol is és a természetes napi ciklus felrugása is önmagában felborítja az ember egyensúlyi állapotát. Testit (élettani, fiziológiai) és lelkit (idegrendszer) is. Ez utóbbi a vegetatív (pl. :emésztőrendszer) rendszerre is hat.

Az anyagcsere folyamatok, keringési rendszerek, az emésztőrendszer nem megfelelő működése megváltoztatja a sejtek sztázisát és az alap izomtónust is.

Az egész elég összetett ahoz, hogy pár tabblettával helyre lehetne hozni... Azzal legfeljebb tompítani tudod az érékelését.

Ászanák és pránajáma tudja gyorsítani a normál állapothoz való visszatérést.

2018. ápr. 26. 12:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Lehet ok a relatív kiszáradás. Egy időben kipróbáltam hogy a berúgás folyamata alatt lehúztam 1-1,5 liter vizet. Valamikor már egészen az elejétől, de spiccességtől kezdve már biztos. Sosem a legvégén lefekvés előtt. Ezen alkalmakkor soha nem voltam másnapos vagy rosszul.
2018. ápr. 26. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!