Miért vizesedik a lábam nem terhesen, és mi az
ellenszerre?
Márpedig az egészséged érdekében muszáj orvoshoz menned: szívbetegség gyanú (vagy nyirokrendszer, de ehhez már értek). Ha az állómunkád veszélyezteti az egészségedet vagyis az életedet, akkor mégiscsak másik után kell nézni.
2010. jún. 11. 23:32
mélyvénás trombózisra nagy esélyed van..
innod kéne sok folyadékot, és kofeint, de cukor nélkül..
2010. jún. 11. 23:40
3/13 A kérdező kommentje:
Ülő munkát végzek,óránként 2 perc sétával,szóval nem mozgok,de ha nem dolgozom és sétálni indulok ugyan úgy bedagad,már 2 óra elteltével,hidegben nincs probléma vagy nagyon ritkán.
Talán el kéne gondolkodni egy egészségesebb melónál mint a tesco pénztárosi..
2010. jún. 11. 23:42
Most még csak a lábad...
aztán majd a szived...
aztán tepsi...
2010. jún. 11. 23:43
Ha csak az egyik lábad, akkor mélyvénás thrombózis.
Ha mindkettő, akkor:
-Szívbetegség (kezdődő dekompenzációval)
-Májelégtelenség (kevés albumin szintetizálódik, rengeteg oka lehet...)
-Vesebetegség (nephrosis syndroma; ezt is kismillió dolog okozhatja, és ezek között is van a listán halálos).
2010. jún. 11. 23:48
7/13 A kérdező kommentje:
nem vagyok eladó vagy pénztáros,de a munkában már sok embernek az is öröm ha van és meg él belőle.Nincs a kollégáimnál hasonló tünet.Orvoshoz nem szívesen megyek,mert úgy mérlegelem a dolgokat hogy ha minden problémámra gyógyszert írnának akkor azon kellene élnem,és felsorolni is sok lenne.Nektek leírom röviden,10 éve görcsöl az epém,fájnak az ízületeim a hidegben,melegben amit írtam,nem esek teherbe(volt méhen kívüli) van ciszta a mellemben nagy és hulla fáradt vagyok mindig.Én szégyenlek ennyi dologgal az orvoshoz menni,van amivel már voltam és semmire nem jutottam.
Szia! A vizesedést (részben) lehet csökkenteni gyógymasszázzsal (intermittálásnak hívják, ödéma ellen van kitalálva). Tudok ilyet csinálni, gyógymasszőr vagyok. Azonban az előttem szólók már leírták, hogy az orvosi kivizsgálás mindenképpen indokolt, és az életmódváltás is az lehet. Tudom, hogy nagy dolog a munkahely, de mégis, sok munkahely van a világon, és olyat érdemes választani, ami mellett az egészséged sem megy tönkre, illetve munkaidőn kívül pedig nagyon sokat _használni_ a lábadat, tehát ha mást nem, akkor gyalogolni naponta legalább 30 percet egy kicsit erősebb tempóban, ami a keringésedet rendben tartja. Ez a te életed. Orvoshoz én sem szívesen megyek, de ha kell, akkor kell. Senki nem szórakozni jár oda (kivéve egy-két nénit, akik ott intézik el a beszélgetnivalójukat). Elrángatni nem fog senki, ez a te döntésed, de ne dugd a homokba a fejed.
2010. jún. 12. 00:54
20 percet akartam írni, de a 30 persze még jobb. :-)
2010. jún. 12. 00:56
Nyilvánvalóan beteg vagy, rossz a közérzeted, boldogtalan vagy. Az orvosokat azért találták ki, hogy ezeken segítsenek, az embert meg azért, hogy boldog legyen. Hogy nem esel teherbe ( de hülye kifejezés), az is ennek a következménye. Nem kell mindenhez gyógyszer, vannak olyan panaszok, amin az ember továbblép, és vannak olyanok, amik a életminőségét súlyosan rontják. Ha ide beírtál egy kérdést, az azt mutatja, hogy ez a probléma komoly gondot okoz neked. Törődj magaddal, mert előbb-utóbb a betegség eljut egy olyan fokra, amikor az orvost úgysem lehet elkerülni, viszont az életedet is megrövidíti. Ezek a tested jelzései, hogy oda kell figyelned rá. Vannak szeretteid, ha nem akarod, hogy ők ápoljanak és a betegség okozta munkaképtelenség miatt valóban anyagi gondok elé nézettek, most lépj.
első
2010. jún. 12. 09:39
Kapcsolódó kérdések: