Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fóbia, vagy nem a tükörtől...

Fóbia, vagy nem a tükörtől való írtózásom?

Figyelt kérdés
Írtózom a tükröktől. Ha nyílvános helyen vagyok, nincs velük bajom (kirakatüveg, probafülkében tükör stb.), de ha egy lakásban/házban vagyok akár egyedül akár kisebb-nagyobb társaságban soha nem nézek a tükörbe. Kezdetben csak idegesitett, most már félek is belenézni. Az emeleti fürdőszobánkba épp ezért le is vettem a tükröt. Nézegettem neten, de nem találtam "tükör fóbiát".
2010. jún. 11. 15:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
De miért nem nézel bele olyankor a tükörbe?Milyen érzéseid vannak az ilyen helyzetekben?
2010. jún. 11. 15:16
 2/13 anonim ***** válasza:

Mitől félsz ? Magadtól ? Vagy hogy valami felbukkan a tükörben ?

Kicsit pontosíts kérlek.

2010. jún. 11. 15:19
 3/13 A kérdező kommentje:

nem a külsömmel semmi bajom, ha erre célzol. és a szellemi tevékenységtől sem tartok igazán. bár hiszek benne.

valahogy ugy todnám leirni, mint mikor sétálsz az úton és meglátod hogy a zebrán a lámpa pirosra vált. lehet, hogy épp nem jön semmi, de mégis, mint törvénytisztelő állampolgár megállsz, és megváros még zöld lesz. saelmegyek egy

2010. jún. 11. 15:25
 4/13 A kérdező kommentje:
ha elmegyek egy tükör előtt (ujra mondom: csak lakásokban/házakban) egyszerüen kényszert érzek rá, hogy ne nézzek bele.
2010. jún. 11. 15:26
 5/13 anonim ***** válasza:

a fóbia egy olyan dologtól való félelem, ami a társadalom vagy környezet többi tagja számára nem számít ijesztőnek.

valószínűleg fóbia, vagy egy tudatalatti rossz élmény kapcsolódik a tükörhöz

2010. jún. 11. 17:00
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem lehetséges,hogy azért nem nézel bele a tükörbe mert félsz hogy nehogy valaki meglásson és nagyképűnek tartson azért mert magadat nézegeted?(Légyszíves senki ne értse félre,nem azt mondom,hogy nagyképűség,hogyha valaki megnézni magát a tükörben de például én régebben ezért nem néztem bele)
2010. júl. 7. 17:25
 7/13 anonim ***** válasza:

áá ez durva lehet:S kicsit olyan Mirrors 2 beütés(tükrök2)

és a filmben még meg is említik hogy ez egy fóbia

ha jól emlékszek akkor szkatofóbiának hívják..

off

sajnos nem vagyok otthon a fóbiákban de egyre jobban érdekel mint pl a triszkaidekafóbia=)

2010. nov. 23. 22:55
 8/13 A kérdező kommentje:
A szkatofóbia a baciktől, kosztól való félelem és nem láttam a Mirrors filmeket.
2010. dec. 14. 12:04
 9/13 anonim ***** válasza:
én nekem is "tükör fóbiám" van bár ilyen egyenlőre nincs :p én attól félek, hogy mikor belenézek a tükörbe, valaki más arcát látom. kiskoromba sokszor a sötétben mást láttam az arcok helyén..azóta félek tőle hogy belenézzek, különösen sötétben
2013. jan. 4. 20:36
 10/13 anonim válasza:
Eisoptrofóbiát írnak egy oldalon... csak utána kéne olvasni.
2013. dec. 6. 11:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!