Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagy is lehet a baj? (F)

Nagy is lehet a baj? (F)

Figyelt kérdés

Előre jelzem, nem gondolom, hogy itt majd távdiagnosztizál valaki, elsősorban tapasztalatokat várnék, ötleteket, hogy merre induljak, milyen vizsgálatokon vegyek részt, amik megoldhatják a problémáim. Eddig vérvétel készült, az viszont fél évente, voltam 1 éve hasi ultrahangon, tüdőszűrőn fél éve, mindenhol rendben volt minden.

És akkor a tünetek:

- erős fejviszketés, néha elmúlik 1-2 napra, aztán újrakezdődik

- nagyon jól bírom a sétát (20-30 km simán), viszont eléggé beleizzadok, főleg a hátamról folyik a víz, éjjelente viszont nem izzadok

- kb. 2008 óta 37 fok a testhőm, reggel 36,3, napközben gyorsan nő, este 7 körül kimaxolja

- a nyakamon van pár nyirokcsomó, tapintásra 1 cm-nél kisebbek, háziorvos már megtapogatta, szerinte természetes és vékony vagyok, azért érződik jobban, ezt viszont azért nem tudom elfogadni, mert szerinte volt már, hogy szimuláltam a 40 fokos lázat, aztán kiderült, hogy elég komoly tüdőgyulladásom van...

- a körmeim tele vannak fehér csíkokkal

- emésztési gondokkal küzdök a 2000-es évek eleje óta (székrekedés, szelesség, gyakori émelygés)

Limfómától parázom, de valami iszonyatosan, amivel kapcsolatban csak azzal tudom nyugtatni magam, hogy az első csomót még 2002-ben vettem észre magamon iskolásként, azóta szinte egyáltalán nem nőtt, csak a tarkómnál jelent meg 2 újabb kétoldalt, meg néha a lágyékiak tapinthatók ki jobban. De a legnagyobb gond, hogy fogalmam sincs, merre induljak, kitől kérjek segítséget, hogyan tudnám végre a bizonytalanságot megszüntetni, ami felőröl... Az eddigi 2 háziorvosom hasznavehetetlen, mindent a frontokra fog, meg a politikára...

Elnézést, ha hisztinek tűnik, de iszonyatosan parázom, volt a családban rák bőven (édesanyám mellrák, apai nagyapám vastagbélrák, anyai nagyanyám is), Csernobil után nem sokkal születtem ráadásul.

2018. febr. 27. 22:30
 1/3 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: jelenlegi hasi és nyaki ultrahang időpontra várok, de az előrejelzések szerint április végéig esélyem sincs túlesni rajta, pedig magánrendeléses, fizetős szolgáltatásról beszélünk.
2018. febr. 27. 22:34
 2/3 anonim válasza:
Az erős fejviszketés attól is lehet, hogy száraz a fejbőröd tudom ez most túl egyértelműnek hangzik de ilyen nekem is szokott lenni majd megőrülök annyira viszket a fejem majd napokig semmi. A körmödön lévő csíkok szerintem vitamin hiány. Èn azt tudom javasolni, hogy étkezz változatosan esetleg szedj étrend kiegészítőt. Az, hogy éjszaka nem izzadsz nem értem miért lennne probléma? A gyomor panaszokra egy allergia vizsgálatot tudnék javasolni.
2018. febr. 27. 23:15
 3/3 A kérdező kommentje:
A szárazságra én is gondoltam, összességében mindenhol száraz a bőröm. A tünetegyüttes miatt gondol a hétköznapi hülye valami nagy bajra (milyen jó, hogy itt van nekünk sokkolódni ez az internet nevű csoda...) Az éjszakai izzadás a limfóma egyik vezető tünete a különféle eredetű, erős, visszatérő fájdalmon kívül, ezért emeltem ki, hogy éjjel nincs, csak mozgás hatására, lehet az egy 2 perces, lightos lötyögés is. Köszönöm egyébként a tippeket! :)
2018. febr. 27. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!