Mitől lehet melegség érzés?
Akkor tippelek: Hashimoto-s vagy...
Az ilyen, hogy bármelyik tünet bármikor előjöhet. Ráadásul alul- és túlműködéses tünetek vegyesen és/vagy felváltva.
És nem tudom, tudod-e (engem nem tájékoztatott rendesen az orvos, magam jártam utána mindennek fél évvel a diagnosztizálás után), hogy a Hashi egy autoimmun betegség, amit a hagyományos orvosok azzal szoktak elintézni, hogy "ezt nem lehet gyógyítani, de nem baj, mert a hormonokat pótoljuk". Közben meg az csak egy része a problémának, hogy pm-alulműködés van - a fő probléma maga az autoimmun, azaz a szervezetben lévő gyulladás. Egyrészt, mert előbb-utóbb elpusztítja a teljes pajzsmirigyet, és utána más szervnek megy neki. Másrészt, mert már hamarabb is kialakulhat másik AI - sajnos akinek egy van, annak jó eséllyel lesz másik is. HT-seknek gyakran az IR a következő. :(
Szóval a HT-t is kezelni kell, de mivel ezt a hagyományos orvoslást követő TB-s orvosok nem preferálják, csak privát orvosoknál van esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!