Vérnyomásgond, sürgs! Mit tegyek (? )
Figyelt kérdés
a szokásos esti vérnyomás csökkentőmet (valsartan), fél öt, öt körül szoktam bevenni, most azonban elfelejtettem.6-kor vettem észre hogy nem vettem be. Addig jól elvoltam, azonban 6-kor már fájdogált a fejem, észrevettem hogy elfelejtettem a gyógyszert , gyorsan bevettem és sajnos csak utólag mértem meg a vérnyomásom, ami akkor ,ár 160/90 volt! Nem mertem a valsartannal együtt tensiomint is bevenni, már lassan egy óra eltelt, de még mindig 160/90 ilyenkor szokott amúgy felugrani, nálam ez a kritikus időpont, azért is szoktam megelőzőleg 5-kor bevenni a gyógyszert.Most mit csináljak? Be merjek venni tensiomint, ha nem megy le a valsartantól továbbra sem? egy óra alatt már kéne hatnia nem? fél frontint is bevettem 0.5-ből.Az se hat :( Meddig lehet életben maradni ilyen magas vérnyomással? Mit csináljak most ??2018. febr. 18. 18:59
1/4 anonim 

válasza:

Felhívod az ügyeletes irvost és megkérdezed.
2/4 anonim 

válasza:

Hosszú évekig életben maradhatsz 160/90-nel, ne pánikolj.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi, csak ilyenkor kissé furán érzem magam, valamiféle gyengeség, néha szapora szíívverés, hidegrázás is jön hozzá.Bár most épp fejfájás volt soron.Amúgy az lehetséges, hogy megijedtem hogy elfelejtettem a gyógyszert és emiatt ment fel mert beparáztam?Az felviheti az ijedtség gyorsan a vérnyomást?Ez nálam valami időhöz kötött dolog is, mert estefelé meg hajnalban szokott így kiugrani.Ma is napközben 120/70 volt.
2018. febr. 18. 19:29
4/4 A kérdező kommentje:
szóval nem mindig magas, csak vannak 1-2 órára néha ilyen nagyobb kiugrások.
2018. febr. 18. 19:30
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!