Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet a bajom?

Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés

Alapvetően általában rossz közérzettel rendelkezem,gyakran fáj a fejem,nehezen kapok sokszor levegőt(mindegy hogy milyen felső van rajtam) és sokszor szédülök.Ezek szerintem a vérnyomásom miatt lehetnek,bár nem vagyok biztos benne.Sajnps keveset iszom(ha valakinek van valami bevált dolga hogy sokat igyon várom szeretettel:D)Napi 2-3 pohár üdítő,tea,vagy víz az átlag:(

Gondoltam már arra is hogy a sok stressztől van.

Múltkor amikor megfáztam megemlítettem az orvosnak hogy fáradékony vagyok(lusta:P) és tök mindegy mennyit alszom.Ő mondta hogy nagyon sápadt vagyok,és lehet hogy kellene egy vérvizsgálatot(?azt hiszem.Valami véresről beszélt:'D) csinálni.Én nemet mondtam rá,nem tudom miért.

Ezek összekapcsolódhatnak?

Ezektől külön,már tegnap óta "ég" az orrom bal része.Ez mitől lehet?Nagyon rossz:S

2018. jan. 27. 13:06
 1/8 A kérdező kommentje:
És szintén nem tudom hogy idetartozik-e de régen elég jó futó voltam (1-2 éve), de ma már 150-200 m-től is megfulladok kb.*
2018. jan. 27. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Először is muszáj a vérvizsgálat!lehet,hogy csak vérszegény vagy,de lehet ezer más betegségnek a tünetegyüttese!
2018. jan. 27. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Vérvételre el kellene menned, abból sok minden kiderül.
2018. jan. 27. 13:59
 4/8 anonim ***** válasza:

A fejfájás és a rossz közérzet elsődleges oka a víz- és az oxigénhiány lehet. Legalább napi másfél - két liter folyadékot meg kellene inni, és sokat tartózkodni a friss levegőn, ill. lakásban gyakran szellőztetni. Ha ezek ellenére is megmarad a fejfájás, akkor el kell kezdeni utánajárni, mi okozhatja. Tényleg lehet a stressz is amúgy, de sok más is. Az alacsony vérnyomás is okoz fejfájást és szédülést, ezt azért megmérhette volna az orvos, ha már ott voltál. Menj vissza, méresd meg. (Bár nem biztos, hogy korrekt eredmény születik, mert a vérnyomás ingadozhat is, ill. nap közben már magasabb szokott lenni, mint reggel, vagy a stressz is felviszi. Szóval többször kellene mérni.)

Labor pedig kell, az alapdolgok évente egyszer. De nézzetek vasat, d-hormont (vagy d-vitamint) és tsh-t is. Meg amit még a doki gondol.

Mielőbb kérd meg a beutalót a laborba. Az eredménytől függetlenül nem árt, ha elkezdesz d-vitamint szedni, mert az emberek kb. 90%-a d-vitaminhiányos télen és tavasszal. Szedhetsz b-vitaminokat és magnéziumot is, ezek segítenek az idegrendszer normál működésében.

Mindig tarts magadnál folyadékot (pl. fél literes gyümölcslé, vagy tea, amikor mész valahova), és mindig igyál, amikor ránézel vagy a kezed ügyébe kerül. Otthon is legyen innivaló az asztalon, a közeledben.

2018. jan. 27. 21:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!Ma megyek orvoshoz mert megfáztam(:'D) és akkor megemlítem neki ezeket.
2018. jan. 29. 08:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Na,ma voltam,és az orvos lerázott annyival hogy alacsony a vérnyomásom.
2018. jan. 30. 10:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát... Komolyan nem értem. Alacsony, és akkor ennyi? Élj együtt ezzel? Pfff...

Bár kérdés, hogy mennyire alacsony az a vérnyomás... De ha nagyon, akkor lehet kezelni, van rá gyógyszer. Tinikoromban nekem Pulsotyl cseppeket írtak fel, pár hónapig szedtem. Úgy tudom, az már megszűnt, de van helyette más. Nekem 100 körüli volt a felső érték, ami elég alacsony, sokszor fájt a fejem, ill. néha elszédültem, főleg hirtelen felálláskor. Álláskor, járáskor ritkábban, és arra tudok egy "trükköt" is, ha esetleg veled is előfordul: gyorsan le kell guggolni, akárhol is van az ember, és úgy maradni mindaddig, amíg érzi, hogy már oké, nem szédül, ez pár másodperc csak.

Ja, és orvosi igazolásom volt arról, hogy az alacsony vérnyomás az oka, ha elalszom, és ezért elkések a suliból. :D

Aztán egyre javult a helyzet, pár év alatt teljesen normális lett a vérnyomásom, nincs fejfájás, szédülés.

Még egy: ha extrém alacsony, akkor veszélyes is lehet. Közeli rokonomnak beírta a gyerekdoki az ellenőrzőjébe, hogy x/y a vérnyomása (valami iszonyat alacsony érték volt, az első olyan 80 körül), így ezt vegyék figyelembe tesi órán. Szóval kötelet mászni vagy bordásfalra soha nem volt szabad neki, nehogy onnan szédüljön le egyszer...

Viszont ha nem vészesen alacsony, akkor nem kell aggódni nagyon. :)

2018. jan. 30. 20:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Mennyi a normális vérnyommás 16 évesen??:D
2018. febr. 9. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!