Fiatal korban hátfájás mitől lehet? Természetes gyógyítás?
Már jóideje fáj "felül" a hátam (a közepétől egészen a nyakamig). Nem tudom, hogy mitévő legyek, mert egyre rosszabb. Nem a tudőmmel van baj, voltam orvosnál (remélem nem tévedett) ezzel a problémával, de ő szerintem nem tulajdonított figyelmet ennek, hiszen antibiotikumot írt fel hörghurutra. Szerintem ez ízületi probléma.
A legszomorúbb, hogy fiatalon ekkora gondok vannak a hátammal. Lehet, hogy nehéz a hátizsákom is, amit minden nap cipelnem kell, de sajnos nem tudom "csökkenteni" a súlyát.
Hasznos válaszokat megköszönöm.
16,5/L
Hörghuruttól fájhat, sőt nagyon is fáj. Nekem volt és valóban használ az antibiotikum.
Lehet ezenkívül az, hogy rossz a tartásod, vagy túl sokat ülsz, nem sportolsz, vagy nem eleget. Érdemes lenne gy röntgent is csináltatni.
#3 köszi, várom a válaszod
#4 elhiszem, hogy attól is fájhat, de már előtte is gondok voltak
Szóval egy hátfájásnak sok oka lehet, interneten diagnosztizálni nem lehet. De tippelni igen. Azért kérdeztem, mert gyógymasszőr vagyok, és egy gyógymasszőrnek ez a fő specialitása, a hátfájások javítása. A masszázs pedig a lehető legtermészetesebb gyógymód. :-)
Ha az orvos nem talált semmi problémát, akkor valószínűleg olyan fájdalmad van, ami a masszőr "hatókörébe" tartozik. Ennek az oka lehet rossz tartás, terhelés, aszimmetrikus mozgás, akár még lúdtalp is, és nagyon sokszor a stressz. A stressz tipikusan a háton rakódik le fájdalmas csomók formájában, főleg a lapockák környékén. Márpedig az ilyen fájdalom elég hatékonyan gyógyítható masszázzsal. Erre utal a körülírt terület is. Ízületekről szerencsére nincs szó ebben az esetben.
Lehet egyébként méréses vizsgálatot is csinálni, hogy van-e a tartásban aszimmetria.
Persze a masszázs csak tüneti kezelés, de a fájdalmat eredményesen javítja. Egyéb megoldások a tartás javítása, a hátizmok erősítése, torna, úszás, a stressz csökkentése. A hátizsák elég sajnálatos dolog, el lehet gondolkodni rajta, de nem biztos, hogy központi elem.
Köszönöm szépen a választ! Igazán hasznos volt.
Igyekszem elgondolkodni ezen és így javítani a problémán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!