Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha megpróbálok egész nap...

Ha megpróbálok egész nap egyenes háttal állni, akk az javít a görbe gerincemen?

Figyelt kérdés
Nem annyira súlyos az eset. Csak kissé körbe a gerincem és ez ellen akarok tenni valamit. Érhetek el valamit ha megpróbálok egész nap egyenesen állni?Vagy mindenképp szükséges hozzá valami gyógytorna?
2010. jún. 4. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Célravezetőbb a gyógytorna, de nagyon jó, ah odafigyelsz a helyes testtartásra. Könnyebb is lesz, ha megerősödsz. Járj úszni is, ha tudsz.
2010. jún. 4. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha egyenesen akarsz állni, akkor csak túfárasztod a hátadat. A görbe tartásnak az oka a túl gyenge hátizomzat - ezt kell erösiteni és akkor tudsz egyenese állni. Tehát MINDENKÉPPEN kell torna, ha gerincferülésed van, akkor meg feltétlen gyógytorna..
2010. jún. 4. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Á Hagyd el. A lányomnak volt szokása tizenéves korában, úgy elengedte fülit farkát, úgy ment mint valami púpos. Én csak annyit tettem a nyaki gerincére tettem a kezem és jó erélyesen mindig rászóltam húzd ki magad. Azt mondta így utólag annyira jó hogy figyeltem rá, mert ha elengedi magát, mindig ott cseng a fülébe, hogy húzd ki magad. Egyenes ám a tartása! Én azért már nem vagyok annyira fiatal, de egyik csontkovácsom azt ajánlotta végezzek minden reggel nyújtó gyakorlatot. Tegyem a fejem fölé a két kezemet, és mintha meg akarnék fogni valamit ott fent a plafonon, nyújtsam a gerincemet. Nagyon jó hatással van rám. Próbáld ki.
2010. jún. 4. 21:53
 4/9 anonim ***** válasza:
én gyógytesire járok és nekem javult a tartásom
2010. jún. 4. 21:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet kapni egy belebujós szerkentyűt /olyasmi, mint a fásli/, amit a ruha alatt viselnek. Amint nem állsz egyenesen, a hacuka sipol, ezzel figyelmeztet. Szerintem ez a legjobb.
2010. jún. 4. 21:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Elmesélem neked a történetemet..

Én csak annyit tanácsolok, hogy gyógytornázz, ússz és ne hagyd hogy rosszabb legyen!

Én pont 1 éve kaptam fűzőt (korzett) vagyis egy kemény műanyag, amit természetesen nem bírtam sokáig...én is jártam amúgy gyógytornára. Fél évre rá kontroll volt, s a pesti orvosom Pécsre (a világ másik végére, én heves megyébe lakom) küldött el egy sebész professzorhoz (Illyés Tamás) február 12.-én odamentünk...akkor már 60°os volt a görbületem...azt mondta műtét...kaptunk időpontot CT-re, MR vizsgálatra és most máj. 28.án visszamentünk. Bármikor jöhet az értesítés, hogy megműtenek. Annyira félek...:/ És persze nem kockázatmentes...lebénulhatok a műtét közben..elvileg nagyon ritka eset, de benne van a pakliba...úgy vagyok vele hogy nem fogom tudni kibírni ezt a műtétet :( 16 évesen ilyenen kell átesnem :'( Szóval mentsd ami menthető amíg nem késő!

2010. jún. 4. 22:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Sajnálatos tapasztalat, hogy a gerincjavító műtétek után még rosszabb lesz a helyzet. Egy jogász kolleganőm szép lányát addig operálgatták,míg teljesen púpos nem lett.
2010. jún. 5. 09:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Asszem fogok én is gyógytornázni ^^ és remélem nem lesz soha szükségem műtétre:S
2010. jún. 5. 09:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is remélem :)

Nekem olyan tapasztalataim vannak másoktól, hogy nekik nagyon szép erdeményt hozott a műtét, eltűnt a bordapúp és egyenes lett a gerinc :) Azután már nekem is már csak jobb lehet :))

2010. jún. 5. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!