Szemöldöknél gyulladt szőrtüsző / betokosodott tüsző, mit tegyek? 2-3 hete megvan. Bőrdokihoz nem tudok elmenni. Képeket is csatolok. Tetran kenőcs jó rá?
A bal szememnél, a szemhéjamnál szedtem szőrt 2-3hete.
Először nagyon kicsi volt, azt hittem pattanás (vagy az is volt? passz) nyomogattam.
Kb. 5 napja kezdett el húzódni, fájni előbb is fájt kicsit.
Lehet hiba volt nyomogatni.
Nem gennyedzik, olyan, ilyen nagy csomó, vagyis bog. Kb. 1, vagy kicsivel nagyobb, mint 1 cm átmérőjű.
Ilyen:
Mit tegyek vele?
Ma vettem rá Tetran kenőcsöt (nem vényköteles, nincs ráírva, hogy szemkenőcs, csak maga a sima Tetran kenőcs)
A gyógyszertáros mondta, hogy mivel nem szemkenőcs, óvatosan krémezzem, vékonyan a szememnél.
Olvastam neten, hogy szemnél nem szabad ezeket a gyulladt dolgokat nyomogatni, mert a szemüregre is rámehet...
Viszketett is, kb. 2 napja, próbáltam nem vakarni.
Most nem viszket, csak fáj, kicsit húzódik.
Bekrémeztem Tetrannal...
Kb. 2 napja kezdett lilás lenni...
El fog múlni magától? Vidéken tudnék bőrdokihoz csak elmenni, itt Pesten nem.
Lemegy magától a gyulladás, ha krémezem?
Vagy érdemesebb lenne bőrdokihoz elmenni? (most zh-k, beadandók vannak, de ha nagyon fontos, hazautazom)
Ti mit javasoltok?
23/l
Csúnya gyulladás, kend csak a Tetrannal, illetve tehetsz rá jó meleg kamillateás pamacsot is. Két kimenetel lehetséges, vagy felgyűlik benne váladék, ami fájdalmasan, de kinyomható, vagy pedig a gyulladáscsökkentőtől felszívódik, de ez tarthat akár 1-2 hétig is, sőt, ennél tovább fennálló gyulladással is találkoztam már.
Kenegesd, ha a hét végéig nem javul semmit, akkor én javasolnám a bőrgyógyászt, egyrészt amiatt, amit írtál, másrészt pedig ilyen csúnya gyulladásnak kezeletlenül helye marad, akár hegesedhet is, és gondolom nem szeretnéd egy szőrtüsző gyulladás nyomat viselni örökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!