Plazmaadásaim óta elég furcsán és gyengének érzem magam a mindennapokban, lehet hosszútávon következménye?
"Nehezen tudom megfogalmazni, de mintha egy másik emberré váltam volna és az alapvető szokásaim, azokat a dolgokat amiket szerettem, most egyáltalán nem. Nem lehet hogy valamit ilyenkor elvesznek, amit konkrétan nem írnak le, de valami nem pótolhatót..."
Na most leleplezted a nagy összeesküvést, kiszívja a gép a lelked és eladják az ördögnek :D
Most komolyan, hogy sikerült ezt összehoznod a plazmaadással? :)
Itt a tél a nyakunkon, az ember fáradékonyabb, kevesebb vitamint visz be, kezdődik a jó kis D-vitamin hiány ami pont ilyen tüneteket produkál. Erről nem beszélt az orvos ismerősöd?
Én egy évig adtam plazmát heti rendszerességgel és soha nem találkoztam az általad leírt tünetekkel, sőt, semmilyennel, pedig edzettem is mellette és sokszor izomlázzal mentem oda. Szóval a hiba a te gépedben van.
Nem azt mondom, hogy nem lehet hosszú távon negatív hatása, mert előfordulhat, de az pont nem 3 alkalom után fog kijönni.
Nézd, harmadik olvasatra sem tudom kivenni, hogy most szerinted én is bunkó voltam-e vagy nem, de nem is lényeges. Csak vicceltem, nyilván :)
Ahogy kivehetted soraimból, nekem egy év alatt semmilyen negatív tünetem nem volt a plazmaadástól. Pláne nem lelki, ugyanis amit te leírtál tünetekként, inkább utal enyhe depresszióra, mint fizikai problémára.
Soha, egy megfázásom nem volt annyi idő alatt, egyszer plazmaadás után három órával vertem le egy másfél órás dombfutást a futópadon és meg sem kottyant.
Szóval vicc vagy vicc nélkül is az a válaszom, hogy nem okozhat maga a plazmaadás ilyen tüneteket.
Ha nálad mégis, akkor valami más betegség bujkál a háttérben.
A bunkóságot nem rád értettem, hanem az utánad szóló rendkívül alpári kommentelőnek.
Nem hinném hogy depressziós lennék, elvégre semmi okom nincs rá , rendszeresen sportolok, itthon is minden ok. , a suliban is , szóval hiányérzetem az nincs, és csak azóta tapasztalom ezeket, mióta adok plazmát.
Külön köszönöm a válaszát és az őszinteségét doki! Próbálkozom a hiányt pótolni egy ideig, de ha nem megy, abbahagyom. Az egészségem fontosabb, még ha szeretnék is segíteni másokon (ugyanis nem mindenki csak a pénzért csinálja) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!