Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy valaki "elsavasodik"?

Figyelt kérdés
Mi ez egyáltalán, mik a tünetei, honnan tudjátok, hogy elsavasodtatok? Olvastam pár ilyen témájú kérdést, de fogalmam sincs róla. El tudnátok magyarázni? A neten nemigen találtam jó leírást.
2010. máj. 28. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs, csak pár ezsement kitalálta és azóta divat. ètkezz normálisan - mindenböl keveset, ne egyoldalúan, á akkor nem lesz bajod a kaja miatt.
2010. máj. 28. 17:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem reggelente fáj a gyomrom, és hányingerem van. Ha nem eszem egy fél napig akkor szintén. A gyomorban maró érzés keletkezik, amit a sav okoz. Optimális esetben pár szem keksz jót tesz, ha súlyosabb, akkor irány az orvos!

18/L

2010. máj. 28. 17:50
 3/6 anonim ***** válasza:

A vér elsavasodása bizony előfordulhat. A tünetei gyengeség, mély, gyors légzés, hányinger, álmosság, ilyesmi. Figyeld csak:

[link]

2010. máj. 28. 17:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mindig érzem futás közben, olyankor izomláz van a lábamban. :-)
2010. máj. 28. 18:20
 5/6 A kérdező kommentje:

17:56 köszönöm a linket, éppen ez az, hogy én is csak olyan savasodást találtam, ami egyéb, komoly betegség mellett, annak mintegy "hozományaként" alakul ki.

Viszont, amiről sokan írnak (ne egyél sok húst, stb, de egyél zöldséget, gyümölcsöt), arra nem találtam komoly leírást. Ez - ha nem tévedek - egyszerűen egészséges táplálkozás és semmi köze a savasodáshoz.

2010. máj. 29. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Az emberekben nagyon nagy tévhit van a hússal szemben. Húst lehet enni, meg zöldséget is. Az ember az evolúció során gyüjtögető, halászó-vadászó életmódott folytatott. Csak az utóbbi egy-két száz évben eszünk gabonát, meg finomítot élelmiszereket (liszt, cukor, olaj). Ki gondolná, hogy a legnagyobb ellensége az emésztőrendszerünknek és a szervezetünknek a KENYÉR!!! Ha bővebben érdekel, akkor olvasd el Szendi Gábor Paleolit táplálkozás c. könyvét, és megtudod, hogy a savasodás és az egészségtelen táplálkozás milyen halálos betegségekhez vezet(het).
2010. jún. 5. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!