Mit lehet tenni elviselhetetlen ingerlékenység ellen?
Szinte akármi fel tud húzni. Ha nyáron éjjel zümmög a kabóca és nem tudok tőle aludni, máskor zúgnak a csövek a falban (amit csak én hallok, más nem), szintén idegesítenek elalvás előtt. De nem csak ez. Az emberek is hihetetlenül ki tudnak készíteni, ha azt látom hogy valaki értetlenkedik, nem reagál azonnal, szinte felrobbanok ha nem tudom megértetni magam másokkal. De újabban ez már szerintem kezd beteges méreteket ölteni, például attól is szinte megrándulok, ha valamelyik rokonom tüsszent egyet (hangos). Mindenféle hangokra érzékeny lettem, ha lejár a mosógép már rohanok lekapcsolni, mert nem bírom a csipogását, nem bírom kivárni mire apám beköti magát a kocsiban (az is csipog ilyenkor), vagy ha valakit keresnek telefonon szinte lüktet bennem valami amíg nem veszi föl. Nyaraláson egy szobában aludtam mindig valamelyik rokonommal, és két-három órákig nem tudtam elaludni, mert hangosan lélegzett.
Ilyenkor feszítő érzést érzek a mellkasomban, szabályosan olyan, mintha szakadnának az idegeim. Nem igazán fáj, de nagyon rossz!
Egyébként nincs bajom az alvással, kilenc órákat szoktam, és ha nagyon fáradt vagyok (vagy éppen nincs zaj), két perc alatt el tudok aludni.
Azért írom ki a kérdést, mert mindjárt szeptember, és vissza kell mennem az emberek közé, mert suli van. De félek, hogy borzalmasan fogok viselkedni a barátnőimmel, és mindenért fel fogom kapni a vizet. Tavaly is ez volt és nagyon rosszul éreztem magam miatta, nem akarom megint! Fizikailag is rossz érzés, amikor legszívesebben odacsapnék a padra, de nem tehetem az óra közepén. Pedig alapból nem vagyok agresszív ember, mindenki nyugodt, kedves lánynak ír le! Mit tegyek?
Szedek multivitamint és magnéziumot (azt mondták segít), mi segítene még?
Sport, a mozgás stresszoldó hatású. Plusz olyan hobbi, amit szeretsz.
Van ún. stresszoldó színező, bonyolult mintákkal, ha esetleg érdekel. Én is elég ingerült voltam mostanában és ez nagyon lenyugtatott, már nem ugrok minden "beszólásra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!