Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez már a pánikbetegség első jele?

Ez már a pánikbetegség első jele?

Figyelt kérdés
Múlt héten elkezdett hevesen verni a szívem, megijedtem, bevittek anyuék orvoshoz. Dokinál már nem volt semmi bajom sem, de további vizsgálatokra küldtek. Levették a vérem, ma megkaptam az eredményt, minden a legnagyobb rendben van vele. Elküldtek strummaorvoshoz, 1 honap mulva kaptam időpontot, de rettegek tőle, legszívesebben most azonnal mennek, h megytudjam, mi a bajom. Utóbbi 3 napban félek, hogy megint heves szívdobogásom lesz, újabban már úgy érzem, h nehezen kapok levegőt, mintha picit nyomnák a mellkasom és azt érzem, hogy csómó van a torkomban, már attól félek, hogy a pajzsmirigyem miatt...Ha nem gondolok rá, ha elterelik a figyelmem, akkor minden oké, de a rágondolok, akkor rögtön elkezdek remegni kicsit, gyorsan szedem a levegőt, nyomják a mellkasom, úgy érzem, h ki vagyok pirulva, mintha meg akarna gyulladni a bőröm. Aztán nyugtatom magam, átmegy. Állandóan a pulzusomat mérem....alig tudom elterelni a gondolataimat. Ez már akkor pánikbetegség, vagy tenyleg beteg lehetek? Mi a teendő???? Valahogy csak a kórházban érzem magam jól, ha bent vagyok a rendelőben, vagy pedig ha valakinek panaszkodhatom, h mi bajom van.
2010. máj. 24. 14:21
 1/8 A kérdező kommentje:
Eddig rendszeresen futottam, de amióta volt ez a heves szívdobogásom, azota nem merek elmenni futni. Nagy sportember voltam, akar mennyit birtam futni, meg sem éreztem. Azóta nem merek kimenni futni, mert attól félek, h elkezdek fulladni, összeesek es meghalok :S Meg nem is érzem magam olyan erőben, hogy kibirnák hosszabb távot.
2010. máj. 24. 14:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Pánikroham valószínűleg.

8 millió vizsgálat helyett 0,25mg Frontin, ha elmúlik tőle, máris feleslegesek a vizsgálatok.

2010. máj. 24. 20:29
 3/8 A kérdező kommentje:
és azt akkor is lehet, ha fogamzásgátlót szedek? Nem kell dokinak kiirnia azt?
2010. máj. 24. 20:58
 4/8 anonim válasza:

Szerintem nincs semmi bajod! Talán valami miatt túl feszült, és ideges vagy, szorongsz, és emiatt van heves szívdobogásod. Talán vizsga miatt, nem tudom. Ha már van beutalód, azért menj el a biztonság kedvéért, de szinte 100% hogy nincs semmi bajod. Velem is előfordulnak ezek a dolgok, de hamar elmúlik. Ne gondolj rá, tereld el a figyelmedet.Drukkolok:)

Azért majd írd meg hogy mi volt az orvosnál:)

2010. máj. 24. 21:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D Hát igen, érettségi volt, most fejeztem be a sulit (Szlovakia), eleg nagy stressz volt, es akkor jott ez a heves szívdobogas, mikor mar mindenen tul voltam. Talán örömömben. Dokinál az eredményt jo sokára fogom megtudni, egy junius 28. megyek csak. De eddigi vizsgalatokon minden jo volt, hormonszint a véremben, minden....Remelem tényleg atmegy és nem valami agybetegség lesz ez...
2010. máj. 24. 21:54
 6/8 anonim válasza:

Gondoltam hogy vizsga van a dologban:D Én is akkor szoktam így érezni magam, mikor stresszhelyzet van:) Ne aggódj ennyire emiatt, mert ez sem tesz jót:)Sőőőt!:) Tegyél be valami zenét,és hamar elmúlik. Az előző hozzászóláshoz pedig még annyit, hogy a nyugtató nem megoldás! Nem kell az Neked, nincs Veled gáz:) Ezt simán ki merem jelenteni látatlanban is:)

Puszi:)

2010. máj. 25. 11:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom, mostmar kezdek megnyugodni :D
2010. máj. 25. 19:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem régen gyakran volt pánikrohamom. Nagyon félelmetes tud lenni, ugyanis az ember azt érzi, hogy "most halok meg". Ugyanakkor ha minden rendben van a szívvel kapcsolatban, akkor egyértelmű, hogy csak pánikroham. Érdemes arra gondolni, hogy egyáltalán nem káros az egészségre az egész jelenség, tehát pánikroham közben nem vagy valós veszélyben. Valamire oda kell figyelni, el kell terelni a figyelmet. Túl mélyeket és túl sokat ne lélegezz, az ronthatja az állapotodat.

Ha iszol kávét, akkor azt mostantól függeszd fel. Cigarettát és alkoholt se fogyassz, ezek mind rontják. A kialvatlanság is rontja. Edzzél, futás, szobabicikli, úszás stb. megnyugtat. Szükséges lehet az is, hogy tudatosabban gondolkodj, pl. kevesebbet gondolj a jövőre vagy az emlékeidre, próbálj a jelenben élni (ezt mondjuk másoknak is lehet javasolni, nemcsak a pánikolóknak).

Mivel a pánikroham hasonlít a szívbetegségekre, ezért ilyenkor egy kivizsgálás ajánlott. Ha ennek az eredménye negatív, akkor már tudni fogod, hogy a bajod az maga az idegeskedés. Ha ehhez okosan állsz hozzá (ld. fent), akkor hamar ki lehet gyógyulni belőle, de ha nem sikerül, akkor az orvos majd felír nyugtatót, jól kezelhető.

2010. máj. 26. 02:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!