Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vérvételi eredményem szerintet...

Vérvételi eredményem szerintetek jók?

Figyelt kérdés

Március közepén volt egy hányás-hasmenéses vírusos megbetegedésem és akkor egy kicsit emelkedett volt a GOT, GPT értékek (fertőző osztály kért egy vérvételt akkor), ezért a háziorvos elküldött egy új vérvételre, illetve lesz majd egy hasi UH is, együtt a kettőt szeretném majd vinni - megnézni, hogy a májammal mi a helyzet.

Érdeklődés szintjén kérdezném, hogy ezek az értékek elfogadhatók?

Karbamid: 2,5 - 7,5 ref. érték - az én értékem 2,30 mmol/l

Koleszterin: 2,8 - 5,2 ref. érték - az én értékem 5,6 mmol/l [Van rajtam túlsúly]

Lymphocyta: 20 - 40 ref. érték - értékem pedig 41 %

RDW: 11,6 - 14,8 ref. érték - nálam 11,3 %CV

MPV: 8,0 - 12,0 ref. érték - nekem 7,9 fl

Köszönöm szépen!

2017. jún. 19. 13:39
 1/2 anonim válasza:

A referencia tartományokat úgy szabják meg, hogy az egészséges populáció 95%-nak laboreredményei tartozzanak oda, így az egészséges emberek 5%-a is minimálisan ki fog lógni belőle.

Mivel nálad nagyon alacsonyak az eltérések, én nem aggódnék. A koleszterin szinted viszont kicsit magas, HDL-, LDL-koleszterint néztek?

2017. jún. 19. 16:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Külön nem, koleszterin (össz.) van csak.
2017. jún. 19. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!