H2 kilégzéses teszt eredménye, hogyan értelmezzem?
Figyelt kérdés
Laktóz intolerancia vizsgálaton voltam hasmenés hasi panaszok miatt. Pár pohár tejcukros ital elfogyasztása után egy gépbe kellett fújni 15,30,45,60,és így tovább egészen 180.percig. Nekem egészen a 120.percig mindössze 2 volt az érték (20 felett pozitív laktózra), majd hirtelen felment 19re a 180.nál szintén 19.lett. az orvos azt mondta fújjak még egyet hátha az is 19. Nem értem, hogy két órán keresztül hogyhogy 1 az érték majd közel 2-3 órára rá éppenhogy határeset? Vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatok? Köszönöm szépen előre is!2017. ápr. 26. 21:06
1/1 anonim válasza:
Valószínűleg a bélben az enzimek lebontották a laktózt, így a baktériumoknak nem jutott a későbbi bélszakaszban, amik a hidrogént termelték volna. Ez alapján nincs laktóz intolerancia, vagy csak minimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!