Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem tudok enni 4 napja (csak...

Nem tudok enni 4 napja (csak alig-alig), mi a teendő?

Figyelt kérdés

hétfő óta nem nagyon tudok enni.. hétfőn, kedden, szerdán és tegnap is próbáltam enni, de kb egy falatnál tovább nem bírtam...

fogytam 3 és fél kilót ez alatt a pár nap alatt, aminek örülök kicsit, viszont nem így szeretnék fogyni, mert ez nem egészséges..

Ma csináltam krumplipürét simán eszegetem, de nem nagyon megy ez se... direkt arra gondoltam ,hogy valami pépeset eszek, ha már a szilárd ételek nem csúsznak le a torkomon... sok folyadékot fogyasztok, és vitaminokat is, hogy azért nehogy rosszul legyek vagy valami... de nem vagyok jól, az ájulás kerülget, remegek is...

tudtok ajánlani olyan ételt, ami pépes de tápláló? esetleg mitől jönne vissza az étvágyam?

egyébként lelki dolgok miatt nem tudtam enni, és most se nagyon tudok, pedig megoldódott a problémám, ami miatt ki voltam borulva, nem érzem magam stresszesnek, szóval nem tudom miért nem tudok enni normálisan...

tud valaki jó tanácsot adni?

2017. márc. 17. 11:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyél bármit amit megkivánsz...

Szinte bármit pépesithetsz, turmixolhatsz. Leves, főzelék, krumpli, husi...

Én ilyenkor jó gazdag levest főznék, husi, zöldségek, krumpli...és irány a mixer. Bár szerintem simán is meg tudnád enni.

Vehetsz bébikaját is, az pépes.

De ha mégsem tudsz enni, legalább igyál sok folyadékot. Gyümölcsöket is tudsz turmixolni, felvizezni...

Ha meg a lelki gond megoldódott, az étvágyad is visszajön.

2017. márc. 17. 12:30
 2/3 A kérdező kommentje:
elméletileg megoldódott, ezért nem értem ,hogy miért nincs még étvágyam.. de köszi a tippet :)
2017. márc. 17. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos van hogy utólag is kijön az emberen a stressz. A gyomrod nyilván beszűkült az idegesebb időszakos alatt, ezért én kezdetnek gyümölcslevekkel próbálkoznék, krémlevesekkel, lehetőleg folyékony dolgokkal. Ilyenkor a krémtúrók, joghurtok is jók lehetnek ha nem vagy laktózérzékeny. Ha van szőlőcukrod és dobsz a vizedbe, az is sokat segíthet hogy picit erősödj. Azért jó lenne ha még ha csak egy-egy falatot is, de továbbra is próbálnál szilárd ételt enni- Ha meg nem javul a dolog pár napon belül, menj el a háziorvosodhoz, és ne szégyellj segítséget kérni.
2017. márc. 18. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!