Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napi 200 mg cvitamin eleg? Ha...

Napi 200 mg cvitamin eleg? Ha tablettaban szedem?

Figyelt kérdés
2017. febr. 6. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Erről nagyon megoszlanak a vélemények, van aki 2000 mg C-vitamint javasol. Természetesen ezt a mennyiséget, nem csak tabletta formájában kellene bevinni. Tehát, véleményem szerint ez elég + vitaminban dús táplálkozás.

De ezt is csak kúra szerűen javasolnám, nem ajánlott tablettákat szedni hosszútávon, inkább természetes módon kell bevinni. Ez viszont eléggé nehéz, mert gyorsan kiürül a C-vitamin a szervezetből, mivel vízben oldódik.

2017. febr. 6. 21:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom hogy mihez elég. Kolléganőm nagyon régóta napi 6-8 ezer mg-t szed be, és soha nem beteg, még járvány időszakban sem, én pedig ezen a télen már négyszer voltam nagyon beteg eddig.
2017. febr. 6. 21:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Én napi 1000 mg-ot szedek az influenza időszak miatt,fiatal vagyok,és nagyon jó az immunrendszerem,mégis kevésnek érzem. Őszi,tavaszi immunerősítőnek szoktam szedni 500 mgosat,az elég szokott lenni! Szerintem télen,ilyen betegséges időszakban 200 mg nagyon kevés.
2017. febr. 6. 21:26
 4/7 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Kimaradt,hogy emellett tömöm magamba a természetes vitaminbombákat is.
2017. febr. 6. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:
2 vagyok, azt elfelejtettem, hogy én napi 2-4 ezret szedek, de nem tűnik elégnek.
2017. febr. 6. 21:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Szent-Györgyi Albert -aki elsőként vonta ki a C-vitamint a paprikából- egyes leírások szerint, 20g C-vitamint javasolt és állítólag ő maga is használta. Ezért mondom, hogy nagyon változó, hogy mit tartunk elégségesnek. Nekem 20g kicsit túlzásnak tűnik.

A tablettával a baj az, hogy gyorsan oldódik a gyomorban és a vizelettel, szinte azonnal távozik is.

2017. febr. 6. 21:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha el tudod osztani napi 4 részre, akkor talán elég. Most télen legalább 500 mg-ot javasolok.
2017. febr. 6. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!