Még sosem volt alvásparalízisem, várható, hogy lesz?
19 éves vagyok, eddig sosem volt alvás paralízisem, kivéve egyszer nyáron, valami hasonló, amikor elaludtam a napozóágyon és bár már tudatomnál voltam, alig bírtak megmozdulni, csak szépen lassan sikerült. De akkor eleve háton feküdtem meg a lábam is magasan volt.
Viszont mostanság olvastam erről nagyon rémisztő leírásokat, amik eléggé megrémítettek és szörnyen meg vagyok ijedve. Sose nézek horror filmeket, nem hiszek semmilyen ezoterikus dologban, ezért nem is akarok semmi ilyesmit átélni.
Tehát kérdésem az lenne, hogyha nem vagyok hajlamos rá, akkor feltehetően nem is nagyon kell tartanom tőle, hogy megtörténik velem?
Szerintem az emberek többsége átéli legalább egyszer, de olyan durva valószínűleg nem lesz neked, hogy naponta-hetente átélj párat.
Előre rástresszelned viszont felesleges, én például szinte soha nem álmodtam/hallucináltam félelmeteset, lehet az is közrejátszik, hogy én se hiszek az ezoterikus dolgokban. Egyetlen alkalommal hittem azt, hogy áll valaki az ágyam mellett, az tényleg félelmetes volt, meg egyszer úgy hallottam, mintha valaki lépkedne a padlón, de tudtam, hogy alvási paralízisem van, úgyhogy nem ijedtem meg. Néha azt gondoltam, hogy valamelyik családtagom/barátom van mellettem, és nekik próbáltam szólni, hogy nem tudok mozogni, de töbnyire még ez sincs. Szóval tényleg semmi ijesztő. :)
Legtöbbször stresszes időszakban, rendszertelen alvásnál, esetleg alkohol/gyógyszer hatására, és háton fekve élnek át ilyet az emberek, ha ezeket elkerülöd, minimalizálhatod az esélyt, de mindig ott van.
Félni azonban felesleges, amint rájössz, hogy nem tudsz mozogni, koncentrálj a nyugodt légzésre, aztán lassan próbáld meg kinyitni a szemed, megmozdítani a kisujjad, vagy valami hasonló viszonylag kisebb erőfeszítéssel járó dolgot csinálni. Aztán ha felébredsz, próbálj meg nem rögtön visszaaludni, mert én azt vettem észre, hogy olyankor gyakran megint van. De reméljük megúszod, és egyszer se lesz életedben, attól még, hogy nem kifejezetten félelmetes, nem egy kellemes dolog.
Attól is függ, hogy mi volt a hallucináció. Én egyszer úgy aludtam el, hogy mellettem volt a barátom, utána azt képzeltem, hogy ül mellettem és olvas, én meg próbálok hozzá beszélni. Aztán kiderült, hogy ő addigra már bent se volt a szobában. Bár ez még az elején volt, akkor még az alvási paralízissel is csak ismerkedtünk. :)
De amúgy rá lehet jönni, hogy csak képzelgés volt, szerintem. Ha más nem is, apró különbségek mindig vannak, pl. álmomban megy a tv, de igazából ki van kapcsolva. Meg ha vége, konkrétan érzed, hogy felébredtél, amint sikerült megmozdulnod, hirtelen kipattan a szemed.
Hát ez egy nagyon jó kérdés. :)
Én mindig inkább álomnak fogtam fel, a szemem is legalább félig csukva van olyankor. Viszont az agyunk valamilyen szinten már ébren van, nehéz megmondani, hogy ha már ilyen mértékben ébren vagyunk, álmodhatunk-e, vagy hallucinálunk. Ha jól emlékszem, sok helyen inkább hallucinációnak írják, bár túl sok dolgot az orvosok se tudnak még róla.
(4-es és az utolsó voltam)
örülök neki, hogy te ilyen pozitívan fogod fel :D én most sajnos nagyon sokféle történetet olvastam róla és egészen belegolyóztam, ezért keresek megnyugtató válaszokat.
Van aki csak akkor tud felébredni ilyenből, ha Jézusra gondol meg ilyenek. Gondolom ez annak köszönhető, hogy ha Jézusra gondol, akkor maga a mechanizmus, hogy elkezd koncentrálni meg pozitívan hozzáálni stb húzza ki a paralízisből, én ilyen mértékben nem vagyok vallásos.
Megint mások, meg azt állítják, hogy ilyenkor földönkívüliek rabolják el őket. Azért én nem szeretném átélni, hogy majdnem teljesen tudatosan azt érezzem, hogy épp elrabolnak a földönkívüliek :D De gondolom ilyet csak a legelvetemültebb ufo hivők hallucinálnak be.
Sok függ attól, hogy miben hisz az ember. Olyan is van, aki imádkozik, ott is inkább a koncentrálás segíthet szerintem.
Én nem vagyok se vallásos, se ezo-hívő, valószínűleg ezért is ilyen 'lazák' az álmaim/hallucinációim.
Én is olvastam sok rémtörténetet az elején, de eddig még embert is csak kétszer képzeltem be. Gondolom, mert inkább egy betörőtől vagy gyilkostól félek, mint egy démontól. :D
Legtöbbször tényleg csak annyi félelmetes van benne, hogy nem tudok mozogni, ha alapjáraton szkeptikus vagy, valószínűleg te se földönkívülieket meg jetiket fogsz odaképzelni, ha esetleg lesz is alvási paralízised.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!