Van itt olyan aki gerincsérvvel él, vagy volt neki?
Szia.Nekem tavaly februárban diagnosztizáltak gerincsérvet.Akkor egy hónapig feküdtem vele,nagyon komoly fájdalmaim voltak.Szedtem egy rakás gyógyszert.Aztán mikor már kicsit jobb lett kaptam a dokitól beutalót MRI re meg reumára ott kiírtak nekem fizikoterápiát masszázst stb...végigjártam a kezeléseket igazából sokat segített.
Visszamentem kontrollra-időközben elkészült az MRI eredménye is amin frankón látszódott a sérv(L5S1)-azt mondta a doki hogy az akut szakaszon túl vagyok és nem kell műteni.Itt azért kicsit megkönnyebbültem,ja de azért hozzátette hogy 5 kg nál többet ne emelgessek,ha jót akarok magamnak...(hát az nem fog menni gondoltam magamban...)
Időközben a fizikoval,és a masszázzsal párhuzamosan elkezdtem gyógytornázni,mert korábban mikor lumbágóm volt emlékszem rá hogy sokat segített.
...és valóban azóta is minden nap gyógytornázok(geinc,és deréktorna,mckenzie,porckorong.hu stb...) rengeteg jó torna van fent a youtube-on.
És közben mikor kicsit jobban fáj elmegyek masszázsra mert az is nagyon sokat segített.
Fizikai munkát végzek azóta is-kertész vagyok-így muszáj emelgetnem a növényeket,virágföldet,zsákos műtrágyát stb.de viszonylag panaszmentes vagyok.
Ami a lényeg:teljesen mindegy hogy mit mondanak az orvosok a legfontosabb a rendszeres gyógytorna,masszázs,és az úszás is nagyon hasznos.Lényeg hogy a mély hátizmokat meg kell erősíteni,és mozogni kell.
Ne hagyd el magad,és ne hagyd hogy bárki is leírjon,mert igenis van élet a gerincsérv után.
Ha csak lehet kerüld el a műtétet,10 esetből 9 szer gyógyitható a sérv műtét nélkül.
Sok szerencsét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!